Με μικρά κέρδη κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, σε μια προσπάθεια να ανακάμψουν από το διήμερο των αναταράξεων που πέρασαν λόγω των τελευταίων στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, αν και άρχισε σε αρνητικά εδάφη, πλέον σημειώνει άνοδο 0,15%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,59% στις 7.320 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,40% στις 13.079 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,41% στις 6.247 μονάδες.

Διαβάστε ακόμα: Υποχώρησε τον Ιούλιο η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη

Η αστάθεια επέστρεψε;

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Kevin O’Leary εκτιμά ότι η αστάθεια της αγοράς επέστρεψε, αλλά συστήνει στους επενδυτές να αναλάβουν κάποιους κινδύνους για να έχουν υψηλότερες αποδόσεις. «Αν θέλετε να έχετε απόδοση 6% έως 8%, θα πρέπει να βάλετε κάποια χρήματα σε περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν κίνδυνο», είπε.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης στο ευρωπαϊκό επιχειρείν, με τη γερμανική κυβέρνηση να μελετά το ενδεχόμενο να αυξήσει το μερίδιό της στον εισαγωγέα φυσικού αερίου Uniper SE πάνω από 50%.

Ο μεγάλος ασθενής

Ο μεγάλος ασθενής της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη είναι η Γερμανία και μαζί της και η κυριότερη εταιρεία φυσικού αερίου της χώρας, η Uniper, που τείνει να εξελιχτεί σε σύμβολο του ενεργειακού κραχ. Την εικόνα αυτή ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα οικονομικά της στοιχεία για το πρώτο μισό του έτους που έδειξαν μια κολοσσιαία ζημιά ύψους 12,3 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές