Στο κενό έπεσε η ανοδική προσπάθεια της Wall Street, καθώς το πλήθος των οικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκε σήμερα θόλωσε το τοπίο, οδηγώντας πολλούς αγοραστές να αναδιπλωθούν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,56% στις 30.962 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,13% στις 3.901 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,43% στις 11.552 μονάδες.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε ο τραπεζικός κλάδος, με την Goldman Sachs και την JPMorgan να κερδίζουν πάνω από 2%. Ωστόσο, οι μετοχές της Adobe υποχώρησαν περισσότερο από 15% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε μια συμφωνία 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της Figma.

Επίσης, η μετοχή ασφάλισης υγείας Humana σημείωσε άνοδο 8% αφού η εταιρεία αύξησε τις κατευθυντήριες γραμμές για τα κέρδη της για ολόκληρο το οικονομικό έτος και ανακοίνωσε ένα νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Η Humana ανέφερε ότι αναμένει τώρα προσαρμοσμένα κέρδη φέτος στα 25 δολάρια ανά μετοχή, από 24,75 δολάρια στο παρελθόν.

Τα δεδομένα της οικονομίας

Η αγορά σήμερα αξιολόγησε τα δεδομένα της οικονομίας, καθώς οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας ήταν καλύτερες από το αναμενόμενο, αλλά οι τιμές των εισαγωγών σημείωσαν μικρότερη πτώση από ό,τι ανέμεναν οι εκτιμήσεις. Οι λιανικές πωλήσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αλλά ήταν αρνητικές εάν εξαιρεθούν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων. Τα στοιχεία της μεταποίησης έδειξαν επίσης επιβράδυνση της οικονομίας. Ενώ αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο καταναλωτικός τομέας των ΗΠΑ ρίχνει τους ρυθμούς του, δεν κάμπτουν τις ανησυχίες σχετικά με τον επίμονο πληθωρισμό.

Ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός έχει οδηγήσει τους επενδυτές να φοβούνται ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα είναι πιο επιθετική με τις αυξήσεις των επιτοκίων της, αυξάνοντας τις πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ. «Η νομισματική πολιτική λειτουργεί με καθυστέρηση 6 έως 12 μηνών. Πιστεύουμε ότι οι χρηματοοικονομικές συνθήκες έχουν ήδη σφίξει αρκετά σε ολόκληρη την οικονομία των ΗΠΑ ώστε να προκαλέσουν μια ήπια ύφεση στο τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου», δήλωσε ο Chris Senyek της Wolfe Research. «Οι χρηματοοικονομικές συνθήκες θα σφίξουν ακόμη περισσότερο καθώς η Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να αυξάνουν τα επιτόκια τους επόμενους μήνες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street