Με σημαντικά κέρδη κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, προσπαθώντας να ανακτήσει τα εδάφη της πρόσφατης διορθωτικής κίνησης και να επανέλθει πάνω από το ψυχολογικό όριο των 850 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,02% στις 845,14 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Η επίδοση της ελληνικής αγοράς την ώρα που οι αναταράξεις των διεθνών ήταν τεράστιες έδωσαν κάποια στηρίγματα στους αγοραστές για να μπορέσουν να σβήσουν τη “ζημιά” που έγινε τις προηγούμενες ημέρες. Βέβαια, για να μπορέσει να φύγει από την πλάγια κίνηση των 825 – 850 μονάδων ο γενικός δείκτης θα πρέπει να αναλωθούν κεφάλαια από τους αγοραστές που δεν είναι βέβαιο εάν σε ένα τέτοιο ναρκοθετημένο διεθνές περιβάλλον θα αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να πλασαριστεί η αγορά υψηλότερα.

Αναδιάρθρωση δεικτών του FTSE Russell

Ωστόσο, θετικά μπορεί να λειτουργήσουν πιθανές εισροές που μπορεί να υπάρξουν λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών του FTSE Russell, καθώς από τη Δευτέρα θα ισχύουν οι νέες αλλαγές. Επομένως μέχρι αύριο, το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαιακών μετακινήσεων, λόγω και της αναβάθμισης των ελληνικών μετοχών στον ελληνικό δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, θα έχει συντελεστεί, προκαλώντας αύξηση τζίρου και αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, ξεχωρίζει η Jumbo με +3,48% και η Eurobank με +2,21%. Σημαντικά είναι τα κέρδη σε Alpha Bank, Coca Cola, Εθνική, Μυτιληναίο, Πειραιώς, Σαράντη και Λάμδα, ενώ ανοδικά κινούνται και οι ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών