Stellantis – Renault: Η έλλειψη ημιαγωγών ξανακλείνει εργοστάσια στην Ισπανία

Η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών προκαλείται από το χάος στις εφοδιαστικές αλυσίδες και την έκρηξη της αγοραστικής ζήτησης μετά την πανδημία

Stellantis – Renault: Η έλλειψη ημιαγωγών ξανακλείνει εργοστάσια στην Ισπανία

Προς διακοπή των γραμμών παραγωγής τους στα εργοστάσιά τους στην Ισπανία προσανατολίζονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες Stellantis και Renault, τις επόμενες ημέρες ή και εβδομάδες. Ο λόγος είναι η έλλειψη μικροτσίπ η οποία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, όπως δήλωσαν δύο εκπρόσωποι των εργατικών συνδικάτων στο Reuters την Παρασκευή.

Η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, που προκαλείται από το χάος στις εφοδιαστικές αλυσίδες και την έκρηξη της αγοραστικής ζήτησης μετά την πανδημία, έχει «χτυπήσει» τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας με πολλές εταιρείες να διακόπτουν προσωρινά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα την παραγωγή.

Διαβάστε επίσης: CEO Stellantis: Kαμπανάκι για επικείμενη έλλειψη μπαταριών και πρώτων υλών για αυτοκίνητα

Πού θα κλείσουν εργοστάσια

Ειδικότερα, δύο εργοστάσια της Renault στην περιοχή της Καστίλλης και του Λεόν, στην Ισπανία, θα σταματήσουν προσωρινά τη λειτουργία τους, με το πρώτο να κλείνει εντελώς το Σάββατο και το δεύτερο να ακυρώνει βάρδιες για αρκετές ημέρες αυτήν την εβδομάδα και την επόμενη, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου CCOO.

Διαβάστε επίσης: Volvo: «Λουκέτο» σε εργοστάσιο της Κίνας λόγω lockdown

Στο εργοστάσιο της Stellantis στο Βίγκο, στη βορειοδυτική Ισπανία, η εταιρεία ανέστειλε τις βραδινές βάρδιες του Σαββάτου και της Κυριακής.

«Σταμάτησαν την παραγωγή για 15 ημέρες τον Φεβρουάριο. Η έλλειψη προμηθειών θα μπορούσε να σημαίνει περισσότερης διάρκειας διακοπή λειτουργίας ανά πάσα στιγμή», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος συνδικάτου εργαζομένων στη Stellantis.

Να σημειωθεί πάντως ότι τους τελευταίους μήνες, και οι δύο εταιρείες έχουν σταματήσει την παραγωγή αρκετές φορές στην Ισπανία.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο