Ο ιταλικός όμιλος Grimaldi, μητρικός όμιλος των Μινωικών Γραμμών, ετοιμάζει μια παραγγελία αξίας έως και ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για δέκα πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων (car carriers) που θα μπορούν να χρησιμοποιούν ως καύσιμο αμμωνία (ammonia ready) και θα κατασκευαστούν στην Κίνα.

Τα πλοία, θα είναι μεταφορικής ικανότητας 9.000 αυτοκινήτων, και θα κατασκευαστούν στα ναυπηγεία China Merchants Group, δήλωσε στο TradeWinds ο διευθύνων σύμβουλος του Ιταλικού Ομίλου, Emanuele Grimaldi.

Διαβάστε ακόμα: Δορυφορικό σύστημα πλοήγησης πλοίων αναπτύσσει ο Όμιλος Grimaldi

Η ναυτιλιακή εταιρεία που έχει έδρα τη Νάπολη έχει υπογράψει μια επιστολή προθέσεων που θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, πρόσθεσε, ο κ. Grimaldi. Η παράδοση των πρώτων πλοίων αναμένεται σε τρία χρόνια.

Πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου

Σημειώνεται ότι ο όμιλος υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό προγραμμα ανανέωσης και επέκτασης του στόλου. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, μέχρι το τέλος του 2024 ο ιταλικός Όμιλος θα έχει παραλάβει 14 νεότευκτα πλοία εκ των οποίων έξι πλοία ro-ro πέμπτης γενιάς (GG5G) με μεταφορική ικανότητα 7.800 γραμμικών μέτρων κυλιόμενου φορτίου το καθένα, έξι ro-ro-πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και πολλαπλών χρήσεων ικανά να μεταφέρουν 4.700 γραμμικά μέτρα κυλιόμενου φορτίου, 2.500 CEU και 2.000 TEU το καθένα, καθώς και δύο πλοία ro-pax Superstarclass για τη βόρειο ευρωπαϊκή ακτοπλοϊκή θυγατρική, την Finnlines (με χωρητικότητα 5.100 γραμμικά μέτρα κυλιόμενου φορτίου και 1.100 επιβάτες το κάθε ένα).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα