Νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου στο Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο (ΙCS) ορίσθηκε ο Emanuele Grimaldi, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Grimaldi Group.

Διαβάστε επίσης: Μικρή πτώση στον ελληνικό εμπορικό στόλο τον Απρίλιο

Ο κ. Grimaldi, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος τόσο της Confitarma (Ένωση Ιταλών Εφοπλιστών) όσο και της Ενωσης των Εφοπλιστικών Φορέων της ΕΕ (European Community Shipowners’ Associations-ECSA), διαδέχεται τον Esben Poulsson.

Στις προτεραιότητές του θα περιλαμβάνεται η εύρεση λύσεων για πληθώρα προκλήσεων της ναυτιλίας, όπως η ψηφιοποίηση, η απανθρακοποίηση, η υποστήριξη της διαφορετικότητας των φύλων στον ναυτιλιακό τομέα και οι αλλαγές πληρωμάτων. Ο Ιταλός εφοπλιστής εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσω της συνεργασίας με άλλους φορείς θα έρθουν ουσιαστικές αλλαγές εντός του κλάδου.

«Είναι τιμή μου, να εκπροσωπώ τη ναυτιλιακή βιομηχανία σε μία κρίσιμη καμπή της ιστορίας. Εύχομαι να συνεχίσω την κληρονομιά του προκατόχου μου Esben Poulsson, να φέρω ουσιαστικές αλλαγές εντός του κλάδου και να συνεργαστώ με τους φορείς και οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Poulsson, εκτελεστικός πρόεδρος της ENESEL PTE. LTD, είχε εκλεγεί το 2016 και παρέμεινε στην προεδρία του ΙCS για τρεις θητείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά