Κρίσιμη σύσκεψη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryanair θα έχουν αύριο στα Χανιά εκπρόσωποι τουριστικών και επιχειρηματικών φορέων της πόλης.

Όπως αναφέρουν σε σχετική πρόσκληση οι επιχειρηματικοί φορείς, «σε μια από τις πλέον κρίσιμες οικονομικές συγκυρίες των τελευταίων δεκαετιών, τα τρία Επιμελητήρια των Χανίων, εκπροσωπώντας θεσμικά την Οικονομική, Επιχειρηματική και Τεχνική κοινότητα, συνεχίζουμε με συνέπεια τη συστηματική μας συνεργασία για την πολύπλευρη ανάπτυξη του τόπου μας. Κοινή μας προτεραιότητα είναι και η στρατηγική αναβάθμιση και διεύρυνση του τουριστικού προορισμού των Χανίων».

Διαβάστε επίσης: Νότιο Αιγαίο: Με 18% αύξηση σε σχέση με το 2019 έκανε ποδαρικό ο Σεπτέμβριος

Στη συνέχεια ενημερώνουν ότι η σύσκεψη θα γίνει την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00 στο Επιμελητήριο Χανίων (αίθουσα Δ.Σ. 2ου ορόφου) και θα συμμετέχει ο Διευθύνων Σύμβουλος (C.E.O) της διεθνούς αεροπορικής εταιρίας “Ryanair”, κ. Eddie Wilson, ο οποίος με την υποστήριξη της κας, Chiara Ravara, Διευθύντριας Πωλήσεων, Marketing και Διεθνούς Επικοινωνίας της ίδιας εταιρίας, «επιθυμούν να παρουσιάσουν το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρίας τους και τον ιδιαίτερο ρόλο του δυναμικού Τουριστικού προορισμού των Χανίων».

Τα επιμελητήρια τονίζουν ότι «η διεθνής αεροπορική εταιρία “Ryanair” διαθέτει από το 2011 πολυδιάστατη επενδυτική παρουσία στα Χανιά, έχοντας ήδη μεταφέρει 3,5 εκατομμύρια επιβάτες και υποστηρίζει περίπου 700 θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα διαθέτει και τοπική βάση από το 2013, την οποία δυστυχώς πλέον υπολειτουργεί μόνο κατά τη θερινή περίοδο με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό αεροσκαφών».

Τι θα συζητηθεί

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη θα συζητηθούν κίνητρα για την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της Ryanair στο αεροδρόμιο των Χανίων ειδικά κατά την χειμερινή περίοδο
Τις κινήσεις αυτές της αεροπορικής εταιρεία παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή και τα υπόλοιπα ελληνικά αεροδρόμια, ιδιαίτερα το Ελευθέριος Βενιζέλος. Υπενθυμίζεται ότι η Ryanair ανακοίνωσε πρόσφατα ότι κλείνει την αεροπορική βάση στην Αθήνα.

«Καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες και η ευθύνη όλων μας ιστορική, οι θεσμικοί φορείς της Οικονομικής, Τεχνικής και Επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων πιστεύουμε ότι απαιτούνται ριζοσπαστικές δράσεις, εξωστρεφείς διάλογος και εθνική συνεννόηση, για την εγγύηση του Μέλλοντος της Κοινωνίας μέσα από την Ανάπτυξη της εθνικής και περιφερειακής μας Οικονομίας» επισημαίνουν στην πρόσκληση οι φορεις των Χανίων.

Διεύρυνση τουριστικής περιόδου

Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς των Χανίων σε προηγούμενη σύσκεψη στα μέσα Αυγούστου είχαν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στις προσπάθειες διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου.

Οπως σημείωναν σε επιστολή τους προς τον υπουργό Τουρισμού Βασική Κικίλια, «από πλευράς μας, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι οι δυνατότητες Φιλοξενίας, Εστίασης, Μεταφορών και Εμπορίου ακόμα και την περίοδο Νοεμβρίου-Φεβρουαρίου στην Π.Ε. Χανίων βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο ποσότητας και ποιότητας, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να διευρυνθούν σημαντικά και ευέλικτα στη βάση ενός συγκροτημένου πλάνου και των αναλυτικών δεδομένων του, όπως αυτό αισιοδοξούμε να προκύψει ως αποτέλεσμα των σημαντικών προσεχών επαφών σας στη διεθνή τουριστική Αγορά.

»Οι κατ’ αρχήν εκτιμήσεις μας είναι ότι στην πρωτεύουσα πόλη των Χανίων των χειμώνα οι διαθέσιμες κλίνες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων μπορούν να ξεπεράσουν τις 4.000, ενώ εξίσου σημαντικοί τουριστικοί δήμοι της περιφερειακής ενότητας, όπως του Πλατανιά και της Κισσάμου, διαθέτουν επίσης σημαντικά μεγάλο αριθμό κλινών υψηλής ποιότητας, οι οποίες θα μπορούσαν να παραμείνουν ανοιχτές ακόμα και όλο το χρόνο, μετά από την αξιολόγηση της επιχειρηματικής βιωσιμότητας των δεδομένων που θα προκύψουν από τις επικείμενες πρωτοβουλίες και επαφές σας. Και κατά τους χειμερινούς μήνες, οι δυνατότητες του κλάδου Εστίασης της Π.Ε. Χανίων είναι ιδιαίτερα σημαντικές, εκτός από την πρωτεύουσα, ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές, προσφέροντας στους επισκέπτες μας με επάρκεια και ποιότητα την καταξιωμένη παραδοσιακή αλλά και σύγχρονη Κουζίνα του τόπου μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός