Ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με την επιφυλακτικότητα όμως να μην λείπει καθώς όλος ο επενδυτικός κόσμος αναμένει την απόφαση επιτοκίων της Federal Reserve, με τη συναίνεση να εκτιμά ότι η αύξηση θα είναι της τάξεως των 75 μονάδων βάσης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,66% στις 30.907 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,65% στις 3.881 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,46% στις 11.477 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει την τρίτη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων της κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες σήμερα, για να τιθασεύσει τον υψηλό πληθωρισμό. Η υψηλότερη από την αναμενόμενη μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο και τα επιθετικά σχόλια για τις αυξήσεις των επιτοκίων από τους αξιωματούχους της Fed έχουν επηρεάσει τις μετοχές.

Διαβάστε επίσης: «Φουρτούνα» στις διεθνείς αγορές στη σκιά των ρωσικών απειλών

«Η αίσθησή μας είναι ότι οι αγορές θα μπορούσαν να κάνουν για ένα βραχύβιο ράλι ανακούφισης εάν η Fed αυξηθεί κατά +75 μονάδες βάσης και ο Πάουελ δεν εντείνει ακόμη περισσότερο την επιθετική ρητορική του», έγραψε ο Chris Senyek της Wolfe Research.

Ομόλογα

Στο επίκεντρο είναι και οι αποδόσεις των ομολόγων, οι οποίες υποχωρούν σήμερα, αφού έφθασαν σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί για περισσότερο από μια δεκαετία. Το επιτόκιο των 2ετών, το οποίο άγγιξε το υψηλότερο επίπεδό του από το 2007, υποχώρησε περίπου 2 μονάδες βάσης στο 3,948%. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,54% αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της General Mills σημειώνουν άνοδο 2,5%, αφού η εταιρεία τροφίμων ξεπέρασε τις εκτιμήσεις κερδών και αύξησε τις προοπτικές της για ολόκληρο το έτος. Η εταιρεία δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη 1,11 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 4,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν κέρδη 1 δολ. σε έσοδα 4,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street