Εντείνονται οι πιέσεις αυτήν την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο των πωλητών, οι οποίοι οδηγούν τον γενικό δείκτη στη ζώνη των 820 μονάδων. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,43% στις 821,92 μονάδες, με το τζίρο να είναι στα 19 εκατ. ευρώ.

Αν και ο ρυθμός των εντολών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, η αγορά δείχνει ότι χάνει τις στηρίξεις της, οι οποίες είχαν κρατήσει τις προηγούμενες ημέρες. Και στο επίκεντρο παραμένει ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος μέχρι πρότινος κράτησε τις στηρίξεις, μέσα σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά μειωμένου επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την Trader24, η ανάλυση που θέλει τον ΓΔ να κινείται προς τις 800 μονάδες με τελευταία στήριξη τις 830, που και χθες διατηρήθηκε ανέπαφη, είναι εν ισχύ, ενώ η πρώτη αντίσταση φαίνεται στις 845. Η αγορά παραγώγων επίσης σφύριξε αδιάφορα με πολύ χαμηλή κινητικότητα, ενώ στην αγορά ομολόγων, ειδικά των εταιρικών εισηγμένων διανύει ακόμα περίοδο ..εκπτώσεων, με πολύ αξιοπρεπείς εκδόσεις να βρίσκονται υπό το άρτιο, μεγεθύνοντας έτσι την «ασφαλή» χαμηλή απόδοση των κουπονιών.

Σε επίπεδο τίτλων, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Βιοχάλκο σημειώνουν απώλειες 3% έως 4%, ενώ ισχυρές είναι και οι πιέσεις που δέχονται οι Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ. Πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Quest, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Aegean, Titan, Coca Cola, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης και ΟΤΕ. Η Motor Oil κερδίζει 1,21%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών