Καθηλωμένο στη ζώνη των 820 μονάδων παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, με την πρωινή προσπάθεια να ανατρέψει τις διεθνείς πιέσεις να πέφτει στο κενό. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,60% στις 821,33 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 20 εκατ. ευρώ.

Τα πρόσημα σε πολλούς τίτλους έχουν αλλάξει αρκετές φορές σήμερα, με τη μεταβλητότητα να κυριαρχεί σε μεγάλο μέρος του ταμπλό. Άλλωστε και το διεθνές κλίμα είναι τόσο ευμετάβλητο που είναι δύσκολο οι επενδυτές να παραβλέψουν τη συνεχιζόμενη υφεσιακή απειλή από τις πληθωριστικές πιέσεις και την ξαφνική ανακοίνωση επιστράτευσης του κολοσσιαίου ρωσικού στρατιωτικού μηχανισμού.

Αδύναμη συμπεριφορά

Το ΧΑ, σε ένα τέτοιο μοτίβο, σύμφωνα με την Trader24 δεν θα μπορούσε να πάει αλλού παρά …νοτιότερα, με τον ΓΔ να κινείται μόνιμα σε αρνητικό έδαφος και την πλειοψηφία των εισηγμένων να παρουσιάζουν αδύναμη συμπεριφορά. Η συναλλακτική δραστηριότητα εξακολουθεί να εμποδίζει τη συναγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, πάντως παραμένει το σενάριο επιστροφής του Δείκτη στη ζώνη υποδοχής των 800 μονάδων, με τη στήριξη των 830 οριακά να χάθηκε, όχι όμως πειστικά.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Jumbo υποχωρεί κατά 3,29%, ενώ σημαντικές είναι και οι πιέσεις σε Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Μυτιληναίο, ΓΕΚ Τέρνα και Τιτάν. Σε πτωτικά εδάφη βρίσκονται οι Quest, Ελλάκτωρ, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, Eurobank, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Coca Cola, Alpha Bank, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Εθνική, Aegean και ΟΤΕ. Σε θετικά εδάφη κινούνται οι ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους