Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ προέβη η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, διάρκειας 18 μηνών, το οποίο καλύφθηκε στο σύνολό του από την Eurobank. Σκοπός του δανείου είναι η μερική χρηματοδότηση της αποπληρωμής πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών του διεθνούς ομολόγου εκδόσεως της θυγατρικής της ELLAKTOR VALUE PLC, συνολικής ονομαστικής αξίας 670 εκατ. ευρώ, λήξης την 15η Δεκεμβρίου 2024.

Διαβάστε επίσης: Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η πώληση του κλάδου ΑΠΕ στη Motor Oil

Η εξ ολοκλήρου θυγατρική της, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., προέβη επίσης στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους €275 εκατ, διάρκειας έως την 31η Δεκεμβρίου του 2037, οι Σειρές Α και Β του οποίου καλύφθηκαν πλήρως από τις τράπεζες Eurobank και Alpha Bank, με σκοπό τη χρηματοδότηση της αποπληρωμής των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεών της έναντι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., την κάλυψη ομολογιακού δανείου εκδόσεως της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., καθώς τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

Διαβάστε επίσης: Ελλάκτωρ: Πώς χτίζεται το ανεκτέλεστο των 2,8 δισ.

Προσφορά εξαγοράς ομολογιών

Επίσης, την 21.09.2022, έληξε η προσφορά εξαγοράς έναντι μετρητών της Εκδότριας προς τους κατόχους των Πρώτης Τάξης Εξασφαλισμένων Ομολογιών, συνεπεία επέλευσης γεγονότος Αλλαγής Ελέγχου, το οποίο ενεργοποίησε υποχρεωτική, για την Εκδότρια, πρόταση εξαγοράς των Ομολογιών, σε τιμή 101%, σύμφωνα με το ισχύον συμβατικό πλαίσιο των Ομολογιών και το σχετικό από 01.08.2022 Δελτίο Προσφοράς. Η προσφορά εξαγοράς των Ομολογιών ξεκίνησε την 01.08.2022 και μέχρι τη λήξη της στις 21.09.2022, Ομολογιούχοι που διακρατούσαν Ομολογίες ονομαστικής αξίας €497 εκατ. (ήτοι ποσοστό 74,2% του συνόλου των Ομολογιών) απεδέχθησαν την προσφορά εξαγοράς. Η καταβολή του τιμήματος στους Ομολογιούχους που πρόσφεραν τις Oμολογίες τους θα πραγματοποιηθεί την 23.09.2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις