Συμφωνία με το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία υπέγραψε η Advent Technologies Holdings για την προμήθεια συστημάτων κυψελών καυσίμου που λειτουργούν με μεθανόλη. Τα συγκεκριμένα συστήματα θα εγκατασταθούν σε υποδομές ζωτικής σημασίας της ευρύτερης περιοχής εντός της επόμενης τριετίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, τα συστήματα κυψελών καυσίμου της Advent θα χρησιμοποιηθούν ως εφεδρική πηγή ενέργειας σε επιλεγμένες υποδομές του ψηφιακού δικτύου ραδιοεπικοινωνιών BOS του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου. Πρόκειται να αντικαταστήσουν παλαιότερα συστήματα παροχής ενέργειας έκτακτης ανάγκης που λειτουργούσαν με ντίζελ. Το BOS είναι ένα ψηφιακό, κρυπτογραφημένο και αξιόπιστο δίκτυο επικοινωνίας που καλύπτει το 99,2% και πλέον της γερμανικής επικράτειας ώστε να επιτρέπει σε ομάδες άμεσης επέμβασης και άλλους λειτουργούς ασφαλείας και υγείας να επικοινωνούν εύκολα και με ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμα: Συνεργασία ΔΕΠΑ Εμπορίας -Advent Technologies για ανάπτυξη έργων υδρογόνου

Η λύση της Advent επιλέχθηκε στο πλαίσιο διαγωνισμού που πραγματοποίησε το γερμανικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, καλώντας εταιρείες τεχνολογίας κυψελών καυσίμου και υδρογόνου να υποβάλουν προτάσεις για βιώσιμες και αξιόπιστες λύσεις παροχής ενέργειας έκτακτης ανάγκης. Η απόδοση των συστημάτων κυψελών καυσίμου της Advent αξιολογήθηκε μέσα από την πιλοτική εγκατάστασή τους σε υποδομή του ψηφιακού δικτύου ραδιοεπικοινωνιών BOS.

Διαβάστε ακόμα: Η Advent εξαγοράζει τον τομέα κυψελών καυσίμου της Fischer Group

Οπως επισημαίνει η Advent, οι κυψέλες καυσίμου που λειτουργούν με μεθανόλη παρέχουν ενέργεια, φιλική προς το περιβάλλον, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 και παράλληλα λειτουργούν αθόρυβα. Παράλληλα, η μεθανόλη, ως φορέας υδρογόνου, επιτρέπει την απλούστερη αποθήκευση σε σύγκριση με το καθαρό υδρογόνο, ενισχύοντας την ασφάλεια των λειτουργιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green