Συνολικά 71 νέα έργα ΑΠΕ δυναμικότητας 2,7 γιγαβάτ ανακοίνωσε ότι θα δρομολογήσει η Amazon προκειμένου να υπηρετήσει τον στόχο της για χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλες τις δραστηριότητές της έως το 2025.

Τα έργα ΑΠΕ της Amazon θα ανέρχονται συνολικά σε 379, μετά την προσθήκη των 71 νέων και αναμένεται να παράγει 50.000 γιγαβατώρες (GWh) καθαρής ενέργειας από ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό της, που ισοδυναμεί με την τροφοδοσία 4,6 εκατομμυρίων σπιτιών στις ΗΠΑ σε ετήσια βάση.

Διαβάστε επίσης: O Iνδός μεγιστάνας που επενδύει μυθικά ποστά στις ΑΠΕ

Πρότζεκτ από Ινδία έως Πολωνία

Τα νέα έργα περιλαμβάνουν τρεις εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας στην ινδική πολιτεία Ρατζαστάν με ισχύ 420 MW, ηλιακά έργα σε στέγες στη Γαλλία και την Αυστρία και το πρώτο της ηλιακό πάρκο στην Πολωνία.

Διαβάστε επίσης: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε hub φυσικού αερίου και πράσινης ενέργειας

Η Infinium που υποστηρίζεται από την Amazon, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα παρέχει στον διαδικτυακό γίγαντα λιανικής πώλησης ηλεκτροκαύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα που θα αντικαταστήσουν το καύσιμο ντίζελ που χρησιμοποιείται στον στόλο μεταφορών της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης