Προς τη ζώνη των 800 μονάδων διολισθαίνει πλέον το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να έχουν εντείνει τις πιέσεις τους σε όλο πλέον το μήκος του ταμπλό. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,70% στις 803,84 μονάδες, με τον τζίρο στα 17,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,9 εκατ. να έχουν διακινηθεί μέσω πακέτων.

Το κλίμα

Τρίτη ημέρα συνεχών πιέσεων για το ΧΑ και η ζώνη υποδοχής των 800 μονάδων επιβεβαιώνεται, καθώς η αγορά δεν κατάφερε να εξαλείψει την απροθυμία που κατέχει τους αγοραστές. Η αγορά οδεύει στην τελευταία εβδομάδα του τρίτου τριμήνου του έτους και τίποτα δεν θυμίζει το πώς άρχισε το 2022.

Διαβάστε επίσης: Κεντρικές τράπεζες: Σε ρυθμό αύξησης των επιτοκίων

Άλλωστε στο υφεσιακό φάσμα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες οικονομίες, οι αγορές θα πρέπει να διαχειριστούν και τη σύσφιξη των νομισματικών συνθηκών, όχι μόνο επί ευρωπαϊκού εδάφους, αλλά και στον τόπο «καταγωγής» πολλών κεφαλαίων που θα μπορούσαν σε διαφορετική περίπτωση να κάνουν τη διαφορά σε αγορές όπως η ελληνική.

Οι δείκτες

Ο τραπεζικός δείκτης έσπασε καθοδικά και τις 540 μονάδες, ανοίγοντας πλέον το δρόμο για αισθητά χαμηλότερα επίπεδα, ενώ έχει αναιρεθεί ότι «χτίστηκε» τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου. Οι επιμέρους δείκτες παραμένουν πουλημένοι με μοναδικό ίσως κέρδος των αγοραστών την μείωση των αποκλίσεων στον MACD.

Το κλίμα

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Jumbo, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ έντονα πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Alpha bank, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, ΕΛΧΑ, ΑΔΜΗΕ και Μυτιληναίος. Σε αρνητικά εδάφη κινούνται και οι ΟΛΠ, Aegean, Quest, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders