Με… άγριες διαθέσεις έφτασε ο ισχυρός κυκλώνας Φιόνα από το πρωί του Σαββάτου στις ανατολικές ακτές του Καναδά. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ήδη για εκτεταμένες ζημιές, ενώ χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC)  ανέφερε ότι ο πυρήνας του μετατροπικού κυκλώνα Φιόνα διασχίζει την ανατολική Νέα Σκωτία, με ισχυρές ριπές ανέμου και έντονη βροχόπτωση.

Διαβάστε επίσης:  Η θέρμανση των ωκεανών προκαλεί περισσότερους και πιο ισχυρούς κυκλώνες 

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν ισχυρούς ανέμους, σφοδρές βροχοπτώσεις και τρικυμίες λόγω της Φιόνα, αν και εκτιμούν πως θα αποδυναμωθεί σταδιακά μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Νεκροί στην Καραϊβική

Το πέρασμα της Φιόνα, τις τελευταίες ημέρες, αποδείχτηκε καταστροφικό και θανατηφόρο για τα νησιά της Καραϊβικής. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σημαντικές είναι οι υλικές ζημιές. Ειδικά το Πουέρτο Ρίκο έμεινε χωρίς ηλεκτροδότηση. Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι παραμένουν ακόμη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο νησί, πέντε ημέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα.

Το σκηνικό επαναλαμβάνεται τώρα και στον Καναδά, αν και η ισχύς του κυκλώνα έχει μειωθεί. Σύμφωνα με τις αρχές, 414.000 άτομα στη Νέα Σκωτία είναι χωρίς ρεύμα και άλλοι 80.000 (ήτοι το 95% των κατοίκων) στο νησί Πρίγκιπας Έντουαρντ. Προβλήματα καταγράφονται και στις τηλεφωνικές γραμμές και τα κινητά.

Καναδοί ειδικοί φοβούνται πως η Φιόνα μπορεί να αποδειχτεί πιο καταστροφική για τον Καναδά από το πέρασμα του Χουάν το 2003 και του Ντόριαν το 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης

Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».