Μέχρι και το ¼ της αξίας τους θα κοστίσει στις μεγάλες επιχειρήσεις γεωργίας και τροφίμων μέχρι το 2030 η μη προσαρμογή τους στις πολιτικές και στις νέες καταναλωτικές συμπεριφορές για την αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με το Reuters, από έκθεση που δημοσιεύει η Race to Zero, μια εκστρατεία που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από τη Vivid Economics, της McKinsey & Co., και πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα Τρίτη στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κλίματος στη Ν. Υόρκη.

Διαβάστε επίσης: Κλιματική αλλαγή: Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για «αχαρτογράφητα νερά καταστροφής»

Η έρευνα

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκε πώς 40 μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων παραγωγών αγροτικών προϊόντων και λιανεμπορικών επιχειρήσεων, θα αντεπεξέλθουν σε σενάρια καθοριστικά για τη μείωση των εκπομπών, όπως, για παράδειγμα, εάν οι κυβερνήσεις επιβάλουν όρια εκπομπών άνθρακα ή εάν οι καταναλωτές μειώσουν την κατανάλωση κρέατος.

Διαβάστε επίσης: ΟΗΕ: Ο κόσμος σε κίνδυνο – Έκκληση για αλληλεγγύη

Μεταξύ άλλων, διαπιστώνεται ότι η αξία των εταιρειών θα μειωθεί κατά μέσο όρο περίπου 7% έως το 2030, που ισοδυναμεί με περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια ζημίες για τους επενδυτές, εάν δεν υιοθετήσουν νέες πρακτικές.

Ταυτόχρονα, επιχειρηματικοί τομείς όπως το κρέας φυτικής προέλευσης και η αποκατάσταση δασών προσφέρουν στις ίδιες εταιρείες μεγάλες νέες ευκαιρίες, αναφέρεται στην έκθεση.

Οι ακτιβιστές ερμηνεύουν τα ευρήματα ως επιβεβαίωση της βαρύτητας των εκκλήσεων προς τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις να εγκαταλείψουν προϊόντα που συνδέονται με προϊόντα όπως το φοινικέλαιο και η σόγια ή με τα βοοειδή, που αποτελούν παράγοντες αποψίλωσης των δασών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green