Με επιφυλακτικότητα κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί μεν να ανακόψει το πτωτικό σπιράλ της προηγούμενης εβδομάδα, αλλά να μην «εκτεθεί» στον κίνδυνο, καθώς το διεθνές κλίμα παραμένει ναρκοθετημένο με μεγάλες εστίες αβεβαιότητας. Ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 796,78 μονάδες, με απώλειες 0,17%, ενώ ο τζίρος δεν ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

Απόλυτα συνδεδεμένο με το επιφυλακτικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, το ΧΑ προσπαθεί να «σώσει» το επίπεδο των 800 μονάδων, αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να κινητοποιήσει τους αγοραστές σε μια περίοδο μάλιστα που δείχνει να επηρεάζεται από όλο και περισσότερες και μεγαλύτερες αβεβαιότητες. Άλλωστε, στην ενεργειακή κρίση που ακουμπά πλέον όλο και περισσότερους κλάδους της οικονομίας, έρχεται να προστεθεί και το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία, καθιστώντας λιγότερο συνεργάσιμη με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Διαβάστε επίσης: Νευρικότητα και έντονη μεταβλητότητα στις ευρωαγορές

Αναδίπλωση και άμυνα

Την ίδια ώρα η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα συντηρεί την μεταβλητότητα σε μια αγορά που στερείται εσωτερικών καταλυτών για τις αντοχές της. Με τις συναλλαγές να είναι μετρημένες, έστω κάποιες εντολές μπορούν να αλλάξουν το κλίμα εν ριπή οφθαλμού, καθώς πολλοί αγοραστές διστάζουν να στηρίξουν τίτλους που μέχρι πρότινος είχαν συμβάλει στις αντοχές της αγοράς. Η αναδίπλωση και η άμυνα είναι η βασική στρατηγική στο ΧΑ, όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Quest και Τέρνα Ενεργειακή δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Jumbo, Coca Cola, Eurobank, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, Alpha Bank, Λάμδα και Μυτιληναίος. Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη είναι οι Aegean, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Εθνική, Τιτάν, ΔΕΗ, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες