Ισχυρές ήταν οι απώλειες στις ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς το αρνητικό κλίμα συνεχίζει να επιβαρύνει τις αγορές, με τους φόβους για τις προεκτάσεις των νομισματικών αποφάσεων των Κεντρικών Τραπεζών να παραμένουν.

Οι δείκτες

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε πτώση 2,56% και ο Topix υποχώρησε επίσης 2,59%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε βουτιά 3,2% και ο Kosdaq υποχώρησε περισσότερο από 5%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 1,21%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,38%, διαγράφοντας τα ενδοσυνεδριακά κέρδη, με τον τεχνολογικό δείκτη Hang Seng να κάνει τη διαφορά και να αυξάνεται κατά 1,79%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε 0,2%, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,647%.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές των διαχειριστών καζίνο του Μακάο σημείωσαν άνοδο μετά την ανακοίνωση του Χονγκ Κονγκ σχετικά με αλλαγές στην πολιτική καραντίνας των ξενοδοχείων για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες. Η Sands China σημείωσε άλμα άνω του 18%, η Wynn Macau ενισχύθηκε κατά 9,33% και η Galaxy Entertainment κέρδισε 9%.

Το Χονγκ Κονγκ θα μπορούσε δυνητικά να ανακτήσει 3-4 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ μετά το πλήρες άνοιγμα, δήλωσε ο Andrew Tilton, επικεφαλής οικονομολόγος Ασίας-Ειρηνικού της Goldman Sachs.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές