Από τη Σαντορίνη, το νησί που έχει περισσότερο κρασί απ’ ότι νερό, θα ξεκινήσει την ελληνική επιχειρηματική του δραστηριότητα ο Γιάννης (Jean) Βάλβης, πρόεδρος της εταιρείας Carpathian Springs που παράγει το νερό Acqua Carpatica.

Ο ελληνο-ελβετός επιχειρηματίας, που έχει καταφέρει να κάνει deals με Coca Cola, Lactalis και Pepsico πουλώντας τους μάρκες τις οποίες δημιούργησε ο ίδιος από το μηδέν, επιστρέφει στις ρίζες του επιδιώκοντας να προωθήσει τα κρασιά της ρουμάνικης εταιρείας του, Domeniile Samburesti, στην Ελλάδα.

Στη Σαντορίνη και συγκεκριμένα στη Βλυχάδα, γενέθλιο τόπο του παππού του, ο Γιάννης Βάλβης ολοκληρώνει την κατασκευή του σπιτιού του διαψεύδοντας ότι σκόπευε να δημιουργήσει ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων, όπως λεγόταν παλαιότερα.

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Βάλβης: Το χατ-τρικ με τις πολυεθνικές και τα νέα σχέδια

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες σε συνάντηση με δημοσιογράφους, στο νησί των Κυκλάδων έχουν γίνει φυτεύσεις αμπελιών και η οινοποιητική δραστηριότητα αναμένεται να είναι το πρώτο ελληνικό εγχείρημα της οικογένειας Βάλβη στην Ελλάδα.

Από τον βασιλιά της Βλαχίας στον Τσαουσέσκου

Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας εκτός από την αγορά του φυσικού μεταλλικού νερού (το 20% Carpathian Springs ανήκει εδώ και λίγο καιρό στην PepsiCo, ενώ η οικογένεια Βάλβη διατήρησε ποσοστό 64%, με το υπόλοιπο 16% να κατέχεται από στελέχη της εταιρείας) έχει βάλει «πόδι» και στη δύσκολη και άκρως ανταγωνιστική αγορά του κρασιού ήδη από το 2005.

Πριν από 17 χρόνια ο όμιλος Valvis Holding επένδυσε στο Viti-Pomicola Samburesti, μια έκταση 500 εκταρίων αμπελώνα και 500 εκταρίων οπωροφόρων δέντρων, πάνω των 14,5 εκατ. ευρώ, ξαναζωντανεύοντας τον τοπικό αμπελώνα.

«Στην Ρουμανία έχουμε πάρει τον αμπελώνα που ανήκε το 1600 στον βασιλιά της Βλαχίας, από το 1945 ο αμπελώνας πέρασε στην Κεντρική Επιτροπή του Κ.Κ. Ρουμανίας και ήταν υπό τον Τσαουσέσκου» σημείωσε ο κ. Βάλβης.

Για την οινοποιητική δραστηριότητα υπεύθυνος είναι ο γιος του, Στέφανος Βάλβης.

Η Valvis Holding φέρεται να βρίσκεται κοντά στην σύναψη συμφωνίας με συνεργάτη στην Ελλάδα, με την προώθηση των κρασιών του να ξεκινάει από τη Σαντορίνη.

Μελλοντικά ο επιχειρηματίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επεκταθεί και στην παραγωγή δημητριακών. Πρόκειται για τον τρίτο «πυλώνα» των δραστηριοτήτων της Valvis Holding στη Ρουμανία.

Ο κύκλος εργασιών για τη Valvis Holdings ανέρχεται στα 140 εκατ. ευρώ, όπου το νερό (Αcqua Carpatica) πρωταγωνιστεί με τζίρο 100 εκατ. ευρώ, ενώ και το κρασί και τα δημητριακά από 20 εκατ. ευρώ έκαστο.

Το νερό

Μετά από ενάμισι χρόνο στην ελληνική αγορά το μερίδιο του φυσικώς ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού Aqua Carpatica υπολογίζεται περίπου στο 3%.

Αυτή τη στιγμή το Acqua Carpatica διατίθεται σε 16 εθνικές αγορές, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, ενώ στη χώρα μας μέσω του δικτύου της Mantis διατίθεται σε όλα τα σούπερ μάρκετ με εξαίρεση τη Lidl.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News