Την υιοθέτηση των αρχών του ESG (κριτήρια Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης) σε όλους τους πυλώνες της τράπεζας στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού πλάνου της προανήγγειλε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, κ. Ελένη Βρεττού στο συνέδριο του Economist για το «Sustainable Finance».

Συμμετέχοντας στο πάνελ «Financial Tools for Business» η κ. Βρεττού σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής για την Attica Bank όπου κυοφορούνται εξελίξεις, ενώ παράλληλα εκπονούμε το νέο επιχειρησιακό μας πλάνο 5ετιας, που σκοπό έχει να επιστρέψει η τράπεζα σε τροχιά κερδοφορίας και στη διεκδίκηση του δίκαιου μεριδίου αγοράς με μια νέα στρατηγική πρόταση».

Αρχές ESG

Μέρος αυτής της νέας πρότασης θα είναι αδιαμφισβήτητα η υιοθέτηση των αρχών του ESG, αρχικά μέσα στην καθημερινή λειτουργία της τράπεζας. «Θεμέλιος λίθος της στρατηγικής μας πέρα της ενσωμάτωσης των αρχών σε όλες τις εκφάνσεις της εσωτερικής λειτουργίας μας, είναι να αποτελέσει το ESG και κριτήριο επιλογής ανάπτυξης. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας ουσιαστικά, πρώτα να κατανοήσουν και μετά να ασπαστούν τις αρχές εταιρικής υπευθυνότητας, όχι από εξαναγκασμό, αλλά από βούληση και ως βασική επένδυση για να παραμείνουν ενεργοί και ανταγωνιστικοί στη νέα επιχειρηματική και επιχειρησιακή πραγματικότητα που αναδεικνύεται», τόνισε η επικεφαλής της Attica Bank.

Η κ. Βρεττού εξήγησε ότι πολλές από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις βλέπουν την εξέλιξη αυτή ως μόνο κόστος, οπότε μπορούν να ταυτιστούν πλήρως με την Attica Bank και να διδαχθούν από τη δική της μετάβαση και αυτό αποτελεί πλεονέκτημα για την τράπεζα.

«Όταν βάλλεσαι από χίλια δύο κόστη και προβλήματα σχεδόν επιβίωσης, η μακροπρόθεσμη επένδυση για το περιβάλλον ή να αλλάξεις την εταιρική διακυβέρνηση ή να προσπαθήσεις να αλλάξεις π.χ. το μίγμα αντρών-γυναικών στη Διοίκηση, μοιάζει ίσως πολυτέλεια. Πρέπει όμως, να ισορροπήσεις τη βραχυπρόθεσμη ανάγκη, με τη μακροπρόθεσμη τελικά επιβίωση και αξία», σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της Attica Bank.

Υπεύθυνη τραπεζική

Η ενσωμάτωση των αρχών της υπεύθυνης τραπεζικής σε κάθε κομμάτι της λειτουργίας της Attica Bank είναι μονόδρομος και όπως τόνισε η κ. Βρεττού «σκοπεύουμε σε αυτό το δρόμο να πάρουμε από το χέρι και να καθοδηγήσουμε και τους πελάτες μας, παλιούς και νέους, ειδικά στον μικρομεσαίο χώρο, ώστε να κάνουμε αυτό το ταξίδι υγιούς μετάβασης μαζί, ακόμα και στις απαιτητικές συνθήκες που βιώνουμε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
DBRS για Attica Bank: Στα 2,3 δισ. τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα
Επιχειρήσεις |

DBRS για Attica Bank: Στα 2,3 δισ. τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα

Η Attica Bank εκτιμά πώς η επιπλέον ζημιά που θα προκύψει από ενδεχόμενη πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου μέσω τιτλοποίησης υπό το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής ΙΙΙ, δεν θα ξεπεράσει το ποσό των 400 εκατ. ευρώ. 

Space Hellas: Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου
Academia |

Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου η Space Hellas

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου παραβίασης ή καταστροφής των πληροφοριακών του συστημάτων