Σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από σήμερα και κατ΄αρχάς για τρεις μέρες, προχωρούν οι εργαζόμενοι στον γαλλικό ενεργειακό κολοσσό TotalEnergies, διεκδικώντας αυξήσεις μισθών, «ξεπάγωμα» προσλήψεων και επενδύσεις.

Η εταιρεία απασχολεί 35.000 άτομα στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Έρευνα στην TotalEnergies για πιθανές διασυνδέσεις με τον ρωσικό στρατό

Οι κινητοποιήσεις αφορούν μονάδες όπως το βιοδιυλιστήριο La Mède (Bouches-du-Rhône), τα διυλιστήρια της Νορμανδίας, καθώς και τις αποθήκες καυσίμων.

Κέρδη

Σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο εκπρόσωπος του σωματείου των εργαζομένων CGT για τη διύλιση πετροχημικών της TotalEnergies στη Γαλλία, ζήτησε «να μην βγαίνει κανένα προϊόν από τα διυλιστήρια πετροχημικών, όπου είναι εγκατεστημένο το CGT»,

Εκτός από την «άμεση αύξηση των μισθών κατά 10% για το έτος 2022», η CGT ζητά να «ξεπαγώσουν» οι προσλήψεις και να τεθεί σε εφαρμογή «ένα τεράστιο επενδυτικό σχέδιο» στη Γαλλία.

Κάποιοι από τους εργαζομένους λαμβάνουν «εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς και είναι ανάγκη να ανέβουν στο επίπεδο των κερδών που αποκομίζει ο όμιλος», υπογράμμισε ο συνδικαλιστής.

Η TotalEnergies σημείωσε μεγάλα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο του 2022, εκμεταλλευόμενη πλήρως την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναφέρει το ρεπορτάζ του AFP. Έχοντας αυτό ως δεδομένο, οι συνδικαλιστές προσδοκούν σε «μια πολύ δυνατή κινητοποίηση», προκειμένου να συνεχίσει να ασκεί πίεση τις επόμενες ημέρες.

Μείωση παραγωγής πετρελαίου

Εκτός από τις διακοπές στην παροχή καυσίμων στα πρατήρια, ενδέχεται να επηρεαστεί η παραγωγή διυλιστηρίων, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο. Σε περίπτωση δυναμικής κινητοποίησης, θα να σημειωθεί πτώση της απόδοσης κατά 20% έως 30%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γκέιτς: Αφού χρηματοδοτώ την προστασία του κλίματος… μπορώ να το μολύνω με τον τζετ μου
Green |

Ο προκλητικός βίος του κ. Γκέιτς: Πετάει με ρυπογόνα τζετ, ενώ μάχεται υπέρ του κλίματος

Τι είπε ο πολύς κύριος Γκέιτς όταν ρωτήθηκε αν είναι υποκριτικό από τη μια να δηλώνει υποστηρικτής του κλίματος και από την άλλη να πετάει με το ιδιωτικό τους τζετ που επιβαρύνει το περιβάλλον