Η τάση του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ να προχωρεί σε προσβολές όταν καταθέτει ενόρκως θα δοκιμαστεί εκ νέου αυτή την εβδομάδα, όταν οι δικηγόροι της Twitter Inc αναμένεται να ρωτήσουν τον εκτελεστικό διευθυντή της Tesla Inc σχετικά με την ξαφνική απόφαση που έλαβε τον Ιούλιο για την αποχώρησή του από τη συμφωνία εξαγοράς της αναφερόμενης εταιρίας κοινωνικής δικτύωσης έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (45,69 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Καταθέτοντας σε προηγούμενες νομικές μάχες, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει χαρακτηρίσει δικηγόρους της αντίδικης πλευράς «αξιοκατάκριτους», έχει αμφισβητήσει την ευτυχία τους και τους έχει κατηγορήσει για «εκβιασμό». Ο ίδιος ρώτησε έναν δικηγόρο αν η προσφορά των υπηρεσιών του ήταν στο πλαίσιο έκτακτης ανάγκης, καθώς ο πελάτης του είχε καθυστερήσει πληρωμές για τη διατροφή του παιδιού του.

«Έτσι είναι πιθανό η προσφορά των υπηρεσιών σου να είναι έκτακτη ή μήπως πληρώνεσαι από τα χρήματα του παιδιού; Ποιο από τα δύο συμβαίνει;», ρώτησε ο Μασκ έναν δικηγόρο για έναν πληροφοριοδότη δημοσίου συμφέροντος σε μία υπόθεση που αφορούσε στην Tesla, σύμφωνα με απομαγνητοφώνηση μιας κατάθεσης που έδωσε το 2020.

Κεκλεισμένων των θυρών

Η σημαντική για την Twitter κατάθεση του Μασκ θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Ένα δικαστικό έγγραφο την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε ότι η κατάθεση του Μασκ είχε προγραμματιστεί να αρχίσει χθες, Δευτέρα και να διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη, αν αυτό κρίνονταν αναγκαίο. Πηγές που έχουν λάβει γνώση σχετικά με την κατάθεση αυτή, δήλωσαν ότι ο ίδιος δεν κατέθεσε χθες, Δευτέρα, και δεν είναι γνωστό πότε θα αρχίσει η κατάθεσή του, ούτε έδωσαν κάποιο λόγο για την καθυστέρησή της.

Διαβάστε επίσης: Twitter: Οι μέτοχοι ψηφίζουν υπέρ της εξαγοράς Μασκ

Οι δικηγόροι του Μασκ επιθυμούν από τον ίδιο να επικεντρώσει την προσοχή του στις ερωτήσεις, αλλά αυτό θα αποτελεί μία πρόκληση για έναν τόσο έξυπνο και με ισχυρή προσωπική γνώμη μάρτυρα, δήλωσε ο Τζέιμς Μορς, ένας δικηγόρος εταιρειών που δεν εμπλέκεται στη δικαστική διαμάχη.

«Θα το συνέκρινα με την προσπάθεια να κρατήσεις μία τίγρη από την ουρά», παρατήρησε ο ίδιος.

Η άρνηση

Σε μία κατάθεση του 2019 για μία υπόθεση αναφορικά με την εξαγορά από την Tesla της εταιρίας παραγωγής ηλιακών πάνελ SolarCity, ο Μασκ αρνήθηκε πέντε φορές να απαντήσει σε μία από τις αρχικές ερωτήσεις, επικαλούμενος τον τρόπο με τον οποίο είχε διατυπωθεί η ερώτηση, σύμφωνα με μία απομαγνητοφώνηση.

«Θα μπορούμε να κοιτάμε ο ένας τον άλλον μέχρι να την αναδιατυπώσετε» είπε ο Μάσκ στο Ράνταλ Μπάρον, έναν δικηγόρο της αντίδικης πλευράς.

«Υποθέτω ότι θα ακυρώσουμε αυτή την κατάθεση», απάντησε ο Μπάρον, προτείνοντας ότι θα επιδιώξει μία δικαστική απόφαση, προκειμένου ο Μασκ να απαντά σε ερωτήσεις.

Η Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει και η νομική ομάδα του Μασκ δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού.

Η εγκατάλειψη της συμφωνίας

Οι δικηγόροι του Twitter αναμένεται να χρησιμοποιήσουν την κατάθεση, σε μία προσπάθεια να δείξουν ότι ο Μάσκ εγκατέλειψε τη συμφωνία εξαιτίας της πτώσης που καταγράφουν οι χρηματοοικονομικές αγορές και όχι επειδή η εταιρία των παραπλάνησε σχετικά με τον αριθμό των πραγματικών χρηστών ή απέκρυψε προβλήματα ασφάλειας, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.

Ο Μασκ επιθυμεί από τον δικαστή να του επιτρέψει να αποχωρήσει από τη συμφωνία χωρίς την καταβολή ρήτρας, ενώ από την πλευρά της, η Twitter επιθυμεί μία δικαστική εντολή εξαναγκασμού του για την εξαγορά της εταιρίας έναντι 54,20 (56,29 ευρώ) δολαρίων ανά μετοχή.

Η τιμή των μετοχών της Twitter αυξήθηκε κατά 0,4% στα 41,58 δολάρια (43,18 ευρώ) την Παρασκευή.

Η δίκη

Μία πενθήμερη δίκη έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 17 Οκτωβρίου στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ. Δεκάδες καταθέσεις έχουν προγραμματιστεί να ληφθούν για την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένης και της κατάθεσης του εκτελεστικού διευθυντή της Twitter Παράγκ Αγκραουάλ, καθώς η κάθε αντίδικη πλευρά κάνει ερωτήσεις σε μάρτυρες συγκεντρώνοντας αποδείξεις σχετικά με την υπόθεση.

Ο Αγκραουάλ είχε προγραμματιστεί να απαντήσει σε ερωτήσεις δικηγόρων του Μασκ σε νομικό γραφείο στο Σαν Φρανσίσκο χθες στις εννέα το πρωί (τοπική ώρα) σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο. Ωστόσο πηγές ανέφεραν ότι και η κατάθεση αυτή αναβλήθηκε, χωρίς να αναφέρουν κάποια αιτία.

Ο συνιδρυτής και πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ είχε προγραμματιστεί να καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος