Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Ίλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιήσει την υπηρεσία δορυφορικού ίντερνετ Starlink, ανταποκρινόμενος στο μήνυμα μέσω Twitter του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ότι οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν δράση «για να προωθήσουν την ελευθερία του Διαδικτύου και την ελεύθερη ροή πληροφοριών» προς τους Ιρανούς.

Ήδη από την Παρασκευή, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην έκδοση οδηγιών για την επέκταση των υπηρεσιών σύνδεσης στο ίντερνετ που είναι διαθέσιμες στους Ιρανούς, παρά τις εμπορικές κυρώσεις στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Η κίνηση έρχεται μετά το ξέσπασμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί η οποία έπεσε σε κώμα ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία.

Μάλιστα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε σε ανακοίνωση ότι αίρονται ορισμένες από τις εμπορικές κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στο Ιράν, ώστε οι τεχνολογικές εταιρείες να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες που θα επιτρέψουν στους Ιρανούς να αποκτήσουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων