Απροσδόκητη υποχώρηση για τις αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, οι οποίες υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Απριλίου. Τα στοιχεία αυτά παραπέμπουν σε ισχυρά επίπεδα ζήτησης για προσωπικό, παρά την οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά.

Συγκεκριμένα oι αιτήσεις έπεσαν κάτω από το όριο των 200.000 για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο, που είναι ένα αρνητικό σημάδι για την Federal Reserve που ανησυχεί για την συνεχιζόμενη υπερθέρμανση της αγοράς εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Μπόστιτς-Fed: Αισιόδοξος για μικρό πλήγμα στην απασχόληση από την άνοδο των επιτοκίων

Οι αιτήσεις για νέα επιδόματα μειώθηκαν κατά 16.000 στις 193.000, σε αντίθεση με τις προβλέψεις των αναλυτών που περίμεναν διαμόρφωση τους στις 2150.000.

Τη δεκαετία προ της πανδημίας, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα κινούνταν κατά μέσο όρο στις 306.000 και σπάνια έπεφταν κάτω από το όριο των 200.000.

Οι αιτήσεις για συνεχιζόμενα αιτήματα ανεργίας από παλιούς ανέργους μειώθηκαν κατά 29.000 στα 1,347 εκατ.

Στα τέλη Ιουλίου η αμερικανική αγορά εργασίας μετρούσε 11,2 εκατ. κενές θέσεις, νούμερο που μεταφράζεται σε δύο επίδοξες θέσεις για κάθε άνεργο.

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με τους αναλυτές, αυξάνουν το ρίσκο ο δείκτης της ανεργίας να υποχωρήσει αυτό το μήνα, κάτι που θα διευκολύνει την Fed να συντηρήσει την πολύ επιθετική τακτική της στην αύξηση των επιτοκίων.

Πραγματικά πολλά στελέχη της τράπεζας, τις τελευταίες ημέρες, έχουν εμφανιστεί να υποστηρίζουν μια ακόμη αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης το Δεκέμβριο που ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια χαμηλότερη αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης, το Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή