Καμία πίεση δεν «βλέπει» στις χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ η πρόεδρος της Cleveland Fed, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα σε τροποποιήσεις στην στρατηγική που έχει υιοθετήσει για να καταπολεμήσει τον πολύ υψηλό πληθωρισμό μέσω αυξήσεων των επιτοκίων.

Πραγματικά σε συνέντευξη της στο CNBC, η Λορέτα Μέστερ σχολίασε πως μέχρι τώρα δεν έχει φανεί κάποια δυσλειτουργία στην αμερικανική αγορά, όπως συμβαίνει στις διεθνείς αγορές, που θα μπορούσε να θορυβήσει το συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης: Νέα επίθεση Ελ Εριάν στη Fed: Δύσκολο να αποφύγουν την ύφεση οι ΗΠΑ 

Εξάλλου, είναι δεδομένο πως η αγορά αντιδρά στις πολύ αβέβαιες συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως, όπως με αφορμή τις εξελίξεις στη Βρετανία. Μάλιστα, η κυρία Μέστερ σχολίασε ως κάπως ασυνάρτητη(!) την παρέμβαση που αναγκάστηκε να κάνει η Τράπεζα της Αγγλίας, που ουσιαστικά θα αγοράζει ομόλογα την ίδια ώρα που αυξάνει τα επιτόκια. Αν και παραδέχτηκε πως η BoE είχε καλούς λόγους να αναγκαστεί στο σημείο αυτό να παρέμβει.

Αναφορικά με την αμερικανική οικονομία και τον πληθωρισμό, η κυρία Μέστερ που έχει δικαίωμα ψήφου στην τωρινή FOMC επεσήμανε πως ο υψηλός πληθωρισμός αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για την οικονομία, επομένως η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.

Μάλιστα, υποστήριξε πως δεν βλέπει το λόγο για τον οποίο η Fed θα έπρεπε να κατεβάσει στο σημείο αυτό ταχύτητα. Ως παράδειγμα έθεσε και την πολύ καλή εικόνα στην αγορά εργασίας με τα επίπεδα ζήτησης να συνεχίζουν να ξεπερνούν τα επίπεδα της προσφοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή