Αίτημα για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ υποβάλλει επισήμως η Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος πρόσθεσε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για συνομιλίες με τη Μόσχα, αλλά όχι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η ανακοίνωση Ζελένσκι πραγματοποιήθηκε μέσω βίντεο που αναρτήθηκε λίγη ώρα μετά την φιέστα που πραγματοποίησε ο Πούτιν στη Μόσχα για να ανακηρύξει τέσσερις εν μέρει κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές ως ρωσική γη.

«Κάνουμε το αποφασιστικό μας βήμα υπογράφοντας την αίτηση της Ουκρανίας για ταχύτερη ένταξη στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ζελένσκι σε βίντεο στο Telegram.

Το βίντεο έδειχνε τον Ζελένσκι να ανακοινώνει την απόφαση και στη συνέχεια να υπογράφει ένα έγγραφο πλαισιωμένος από τον πρωθυπουργό του και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου.

Ναι στις διαπραγματεύσεις, αλλά όχι με τον Πούτιν

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίστηκε έτοιμος να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα, αρκεί επικεφαλής του ρωσικού κράτους να μην είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, αλλά με έναν διαφορετικό Ρώσο πρόεδρο», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης