Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 σε συνεργασία με την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Τελετή Βράβευσης των Διακριθέντων του 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» για μαθητές Γ’ Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ο οποίος καθιερώθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Η Τελετή Βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών «Ελ. Βενιζέλος» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην Εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, Καθηγητής Απόστολος Φιλιππόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Ομότιμος Καθηγητής Νικόλαος Χριστοδουλάκης, το Μέλος της Επιτροπής, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Κρητικός και η Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης, κυρία Χαρά Ξάνθη.

Στη συνέχεια, οι 6 πρώτοι επιτυχόντες σε Εθνικό Επίπεδο έλαβαν βραβείο που συνοδευόταν και από χρηματικό έπαθλο και δόθηκαν Τιμητικοί Έπαινοι στους συμμετέχοντες μαθητές στην Τελική Φάση του Διαγωνισμού.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του 3ου μαθητικού Διαγωνισμού «ΕΡΜΗΣ», το ΟΠΑ επιβεβαιώνει την καθιέρωση του ετήσιου θεσμού άμιλλας οικονομικών γνώσεων ανάμεσα στους μαθητές Λυκείων της Ελληνικής Επικράτειας. Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται ένα πεδίο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την κοινωνία και την οικονομία της χώρας μας και επιπλέον δημιουργούνται κίνητρα στην νέα γενιά να αποκτήσει καλύτερη πληροφόρηση και γνώσεις για τις σύγχρονες οικονομικές εξελίξεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το 5G
Academia |

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το 5G

Μια νέα, ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία ανέλαβε η Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας στο YouTube το κανάλι “Auth Engineering”. Στόχος της είναι να συμμετέχει με εξωστρέφεια στον δημόσιο διάλογο ενημερώνοντας επιστημονικά για θέματα που συζητούμε στην καθημερινότητά μας.

Τεχνητή Νοημοσύνη και Μηχανική Μάθηση στα Οικονομικά και τα Χρηματοοικονομικά
Academia |

Τεχνητή Νοημοσύνη και Μηχανική Μάθηση στα Οικονομικά και τα Χρηματοοικονομικά

Η χρήση πολλών νέων αρχιτεκτονικών Machine Learning που δεν απαιτούν αδικαιολόγητα μεγάλα σύνολα δεδομένων, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη κατεύθυνση στην οικονομική πρόβλεψη