Ελεγχόμενες είναι οι πιέσεις που δέχεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκει και σήμερα κάποιες στηρίξεις ώστε να μείνει στη ζώνη των 790 μονάδων. Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,45% στις 789,46 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Για ακόμη μία φορά οι επίδραση του ευρωπαϊκού κλίματος είναι εμφανής στη Λ. Αθηνών, η οποία προσπαθεί και πάλι να μη χάσει τη ζώνη των 790 μονάδων. Οι στηρίξεις έχουν ενεργοποιηθεί για ακόμη μία φορά, αν και οι προσδοκίες για την πορεία του τελευταίου τριμήνου του έτους μόνο αισιόδοξες δεν είναι.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στο «κόκκινο»

Την ίδια ώρα, η αγορά αναμένει και την κατάθεση του προϋπολογισμού, ο οποίος συντάσσεται σε ένα αβέβαιο περιβάλλον. Εν μέσω πρωτοφανούς ακρίβειας, η κυβέρνηση καταθέτει σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού με δύο βασικούς στόχους-προβλέψεις: να εξασφαλίσει πλεόνασμα για το 2023 κοντά στο 1% και να διασφαλίσει ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος με ρυθμό κοντά στο 2,5%.

Οι τίτλοι

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η Eurobank, η Quest, η Πειραιώς και ο ΟΠΑΠ βρίσκονται στο επίκεντρο των απωλειών, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Aegean, Λάμδα, Titan, Jumbo, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο και ΟΤΕ. Στον αντίποδα, ο ΟΛΠ κερδίζει 5,19%, με τις ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Σαράντης, Alpha Bank και Motor Oil να είναι σε θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών