Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, ανοίγοντας το τελευταίο τρίμηνο του έτους με αρκετή νευρικότητα για τις ισορροπίες που έχουν δημιουργηθεί παγκοσμίως, καθώς οι αβεβαιότητες εξακολουθούν να είναι μεγάλες.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,9%, αφού έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,27%.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: «Κόκκινος» Σεπτέμβριος με πτώση ύψους 8%

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία κέρδισε πάνω από 1%, ενώ ο δείκτης Topix έκλεισε κατά 0,6% υψηλότερα.

Οι αγορές της Κίνας είναι κλειστές λόγω της αργίας της Χρυσής Εβδομάδας και η αγορά της Νότιας Κορέας είναι επίσης κλειστή.

Κεντρική Τράπεζα Αυστραλίας

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια, ενώ αρκετές χώρες θα ανακοινώσουν στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων αναμένει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας θα αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης στο 2,85%, ενώ οι αναλυτές της Nomura αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 40 μονάδες βάσης, εκτιμώντας “ότι η RBA πλησιάζει στο τέλος των αυξήσεων”.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη των μεγάλων κατασκευαστών της Ιαπωνίας επιδεινώθηκε το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έρευνα επιχειρηματικού κλίματος Tankan της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Ο γενικός δείκτης για το κλίμα των μεγάλων κατασκευαστών διαμορφώθηκε στο 8, σημειώνοντας πτώση από το 9 του προηγούμενου τριμήνου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι θα διαμορφωθεί στο 11.

“Οι προσδοκίες μας και οι προσδοκίες της αγοράς ήταν ότι η μέτρηση για τη μεταποίηση θα ανέβαινε, καθώς οι συνθήκες προσφοράς είχαν βελτιωθεί, ο αντίκτυπος της προσφοράς από τις πολιτικές μηδενικού Covid στην Κίνα έχουν εξασθενίσει και οι τιμές των εμπορευμάτων μειώθηκαν λίγο”, δήλωσε ο Stefan Angrick, ανώτερος οικονομολόγος της Moody’s Analytics.

“Το γεγονός ότι η μεταποιητική πλευρά της οικονομίας δεν τα πηγαίνει τόσο καλά σίγουρα δεν είναι καλό για τις προοπτικές”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές