Με κέρδη που ξεπερνούν το 2% κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, συνεχίζοντας για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την ανάκαμψη του σε υψηλά σχεδόν τριών εβδομάδων.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,26% στις 822,40 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 25 εκατ. ευρώ.

Το σύνθημα της ισχυρής ανοδικής αντίδρασης δόθηκε με το πιο εκκωφαντικό τρόπο χτες από τη Wall Street, με τις αγορές του πλανήτη να παίρνουν μία – μία τη σκυτάλη. Και μπορεί το ερώτημα της διάρκειας να παραμένει στα desk των επενδυτών, εντούτοις μια βελτίωση της τεχνικής έστω εικόνας των αγορών είναι καλοδεχούμενη, ακόμη και αν οι επόμενοι μήνες θέσουν σοβαρές προκλήσεις για τους long.

Οι φόβοι για ύφεση

Η διάσπαση της αντίστασης των 815 μονάδων έχει ήδη ανοίξει το δρόμο για την κρισιμότερη αντίσταση των 840 μονάδων. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Trader24, η μεγάλη εικόνα δεν έχει αλλάξει, με την ύφεση πλέον να απειλεί ανοιχτά τις μεγάλες οικονομίες, ακόμα και μετά από τέτοιας έντασης επίθεση στις επιτοκιακές στοχεύσεις.

Παράλληα, εντύπωση συνεχίζει να προκαλεί η απάθεια των αγορών στην κρισιμότατη μεταστροφή της νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας σε…χαλάρωση (!) με τέτοιο ύψος πληθωρισμού, φοβούμενη προφανώς την κατάρρευση της λίρας και τη συν αυτώ διαδρομή της στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον όμως, σε επίπεδο τίτλων, Aegean, Alpha Bank, Coca Cola, Πειραιώς και Εθνική οδηγούν την άνοδο, με τα κέρδη των Eurobank, Λάμδα, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, ΕΛΧΑ, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ να ξεπερνούν το 2%. Ισχυρά είναι τα κέρδη και σε ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Quest και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών