Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να φορολογήσουν τους εύπορους για να βοηθήσουν τους πιο ευάλωτους να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ενέργειας και όχι να επέμβουν στην αγορά για να συγκρατήσουν τις τιμές του φυσικού αερίου.

Αυτό είπε ο CEO της Shell Μπεν βαν Βέρντεν, μιλώντας σήμερα Τρίτη στο φόρουμ για την ενέργεια Forum Energy Intelligence που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας και η μεγάλη μεταβλητότητα στις αγορές είναι απειλή για την ευρύτερη κοινωνική αστάθεια.

Διαβάστε επίσης: Shell: Ανακοινώθηκε ο νέος διευθύνων σύμβουλος

«Η λύση δεν πρέπει να είναι η κρατική παρέμβαση, αλλά η προστασία όσων έχουν ανάγκη», είπε και πρόσθεσε ότι «προσπαθεί σκληρά» να καταλάβει πώς θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα ένα πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, όπως συζητείται από τις δυτικές κυβερνήσεις.

Αναπόφευκτη η παρέμβαση για την προστασία των ευάλωτων

«Δεν μπορείτε να έχετε μια αγορά που συμπεριφέρεται με τέτοιον τρόπο … που θα βλάψει ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρέπει να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση» απέναντι στη ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας, είπε ο ίδιος.

Και εξήγησε ότι αναφέρεται σε «μια κυβερνητική παρέμβαση για την προστασία των πιο ευάλωτων, που πιθανότατα μπορεί να σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να φορολογούν τους ανθρώπους σε αυτό το δωμάτιο (σ.σ.: αναφερόμενος στους παρευρισκόμενους) για να πληρώσουν [για αυτή την προστασία]».

Πρόσθεσε, ακόμη ότι κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο και πως πρέπει να «το αποδεχτούμε ως κοινωνία».

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνολο των ετήσιων αποδοχών του κυρίου Shell – ο οποίος πρόκειται να ολοκληρώσει την καριέρα του σε αυτό το πόστο στις αρχές του επόμενου έτους- ανήλθε σε 8,2 εκατομμύρια δολάρια το 2021 και μπορεί να  αυξηθεί κι άλλο το 2022, δεδομένου ότι η εταιρεία σημείωσε κέρδη ρεκόρ το δεύτερο τρίμηνο του έτους εν μέσω της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή