Συνολικά 208.000 νέες θέσεις εργασίας πρόσθεσαν οι επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο, αριθμός υψηλότερος από τον αναμενόμενο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία υπηρεσιών μισθοδοσίας ADP.

Να σημειωθεί ότι η εκτίμηση του Dow Jones έκανε λόγο για 200.000 θέσεις εργασίας, ενώ τα τελικά στοιχεία είναι πιο πάνω και τον ανοδικά αναθεωρημένο αριθμό των 185.000 νέων θέσεων εργασίας του Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης – Χάθηκε το savoir vivre στους χώρους εργασίας; 

Από την άλλη, οι βιομηχανίες παραγωγής αγαθών ανέφεραν απώλειες 29.000 θέσεων, με τη μεταποίηση να μειώνει τις θέσεις εργασίας της κατά 13.000 και ο κλάδος εξορύξεων και φυσικών πόρων να χάνει 16.000 θέσεις εργασίας.

Διαβάστε επίσης – Αυτοί που παραιτούνται σιωπηρά αποτελούν το μισό εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ

Αλμα στο εμπόριο

Ωστόσο, ένα μεγάλο άλμα στις προσλήψεις στο εμπόριο, τις μεταφορές και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας βοήθησε στην αντιστάθμιση αυτών των απωλειών, καθώς ο κλάδος σημείωσε αύξηση θέσεων εργασίας κατά 147.000.

Ο τομέας των υπηρεσιών προσέθεσε 57.000 θέσεις εργασίας, ενώ οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας προσέφεραν 38.000 παραπάνω θέσεις εργασίας και ο κλάδος αναψυχής και φιλοξενίας άλλες 31.000. Απώλειες ωστόσο υπήρξαν και στον τομέα των υπηρεσιών, καθώς ο τομέας πληροφοριών κατέγραψε μείωση κατά 19.000 και οι χρηματοοικονομικές δραστηριότητες κατά 16.000 θέσεις εργασίας.

Με βάση το μέγεθος, οι εταιρείες που απασχολούν 50-499 εργαζομένους προσέθεσαν 90.000 θέσεις εργασίας, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις προσέθεσαν 60.000 και οι μικρές επιχειρήσεις συνεισέφεραν με 58.000 νέες θέσεις.

Η ζήτηση στην αγορά εργασίας οδήγησε σε άλλον έναν μήνα με σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς, με τις ετήσιες αποδοχές να αυξάνονται κατά 7,8% από πέρυσι, σύμφωνα με την ADP.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ