Κατά γενική ομολογία, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις που δέχονται όλες οι μεγάλες οικονομίες στον κόσμο, τα πολύτιμα μέταλλα έχουν απογοητεύσει τους πιστούς τους επενδυτές. Ιδιαίτερα για το κατ’ εξοχήν αντιπληθωριστικό μέσο, τον χρυσό, η τιμή του συνέχισε να ακολουθεί μια πτωτική πορεία το τελευταίο 8μηνο, παρά τις απανωτές και επιθετικού χαρακτήρα αυξήσεις επιτοκίου, κυρίως από τη Fed, που έστειλε και το δολάριο ΗΠΑ σε υψηλά 20ετίας έναντι των υπολοίπων μεγάλων νομισμάτων.

Η ανοδική αντίδραση του πολύτιμου μετάλλου από την περιοχή των 1600 δολαρίων ανά ουγγιά οδήγησε σε 6 συνεχόμενες ανοδικές ημέρες, για να αντιμετωπίζει πλέον ανοιχτά την αντίσταση στα 1740, η οποία εξάλλου οριοθετεί και την εν λόγω πτωτική τάση.

Στην περίπτωση αδυναμίας να προσπελαστεί πειστικά το επίπεδο, η τιμή πιθανότατα θα πισωγυρίσει προς τα πρώτα αναχώματα των 1660, με τη ζώνη υποδοχής να παραμένει πέριξ των 1400, εφόσον δεν μεταστραφεί άμεσα το κλίμα. Η έξοδος από θέσεις πώλησης βρίσκεται πάνω από 1810 σε κλείσιμο εβδομάδας, όπου πλέον θα έχει διαφανεί η θέληση για διαφυγή από την πολύμηνη πτωτικότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News