Άνοδο που ξεπερνά το 1% καταγράφει η τιμή του χρυσού, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο εβδομάδας, λαμβάνοντας στήριξη από την υποχώρηση του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. Ανοδικά κινείται και το ασήμι που βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,7% στα 1,687,89 δολάρια η ουγγιά . Τα αμερικανικά συμβόλαια προθεσμιακής εκπλήρωσης ενισχύθηκαν κατά 1,5% στα 1,697 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Ομόλογα ΗΠΑ: Υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς και 2ετούς

Το ασήμι σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 7,42% στα 20,41 δολάρια η ουγγιά.

Η επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, δίνει σήμα επιβράδυνσης της οικονομίας, μειώνοντας την ανάγκη για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων και  ευνοώντας την τοποθέτηση σε χρυσό. Το πολύτιμο μέταλλο έλαβε στηρίγματα επίσης από την υποχώρηση του δολαρίου, που το καθιστά φθηνότερο στους αγοραστές που κατέχουν ξένα νομίσματα και την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων.

Το παλλάδιο σημείωσε αύξηση 2,17% στα 2.204,7842 δολάρια και η  πλατίνα  4,25% στα 895,506 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders