Υποχώρησε κατά 2% ο όγκος πωλήσεων στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης τον Αύγουστο του 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, ενώ μείωση κατά 1,3% καταγράφηκε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά.

Συγκρίνοντας τον Αύγουστο με τον Ιούλιο του 2022, ο όγκος πωλήσεων στο λιανεμπόριο μειώθηκε κατά 0,3% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,2% στην ΕΕ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε επίσης – Λιανεμπόριο: Αύξηση κατά 11,9% στον Γενικό Δείκτη Κύκλου Εργασιών τον Ιούλιο

Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 2022, ο όγκος του λιανικού εμπορίου είχε καταγράψει μείωση κατά 0,4% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,2% στην ΕΕ.

Διαβάστε επίσης: Σούπερ μάρκετ – προμηθευτές: «Τρώνε» από τα κέρδη για να κρατήσουν τους καταναλωτές – Τι φοβούνται για το 2023

Ετήσια σύγκριση ανά κλάδο και κράτος-μέλος

Σε επίπεδο ευρωζώνης και σε ετήσια βάση ο όγκος πωλήσεων μειώθηκε κατά 3,0% για τα μη εδώδιμα προϊόντα και κατά 2,0% για τα τρόφιμα, ποτά και καπνό, ενώ αυξήθηκε κατά 5,1% για τα καύσιμα αυτοκινήτων.

Σε επίπεδο ΕΕ, μείωση κατά 2,6% κατέγραψε ο όγκος πωλήσεων στα μη εδώδιμα προϊόντα και κατά 1,3% στα τρόφιμα, ποτά και καπνό, ενώ αύξηση κατά 5,5% καταγράφηκε στα καύσιμα αυτοκινήτων.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες ετήσιες μειώσεις του συνολικού όγκου πωλήσεων στο λιανεμπόριο καταγράφηκαν στη Δανία (-6,0%), την Ολλανδία (-5,8%) και τη Φινλανδία (-4,7%), ενώ οι υψηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν σε Σλοβενία (+31,8%), Πολωνία (+8,0%) και Κύπρο (+5,1%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή