Αύξηση κατά 11,9% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο λιανικό εμπόριο τον Ιούλιο του 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2021, ενώ οριακά αυξημένος κατά 0,5% ήταν σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Διαβάστε επίσης: Σούπερ μάρκετ – προμηθευτές: «Τρώνε» από τα κέρδη για να κρατήσουν τους καταναλωτές – Τι φοβούνται για το 2023

Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), τον Ιούλιο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2021, παρουσίασε αύξηση 1,7% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2022 αύξηση 4,2%.

Όσον αφορά στον εποχικά διορθωμένο Γενικό Δείκτη Κύκλου Εργασιών, τον Ιούλιο 2022, παρουσίασε αύξηση κατά 0,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2022, ενώ αντίστοιχα ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου παρουσίασε αύξηση 1,6%.

Διαβάστε επίσης: Σούπερ μάρκετ: Ιδιωτικής ετικέτας το 1 στα 3 προϊόντα στο καλάθι του καταναλωτή

Ποια καταστήματα είχαν άνοδο και ποια πτώση

Όσον αφορά στις μεταβολές στις κατηγορίες καταστημάτων λιανικού εμπορίου, τη μεγαλύτερη άνοδο του δείκτη κύκλου εργασιών παρουσίασαν σε ετήσια βάση τα καταστήματα καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων με 29,5% και ακολούθησαν τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων (15%), τα τρόφιμα-ποτά-καπνός (13,4%) και τα φαρμακευτικά-καλλυντικά (10,8%). Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης με -12,9%.

Σε σχέση με τον δείκτη όγκου, οι μεγαλύτερες ετήσιες μεταβολές καταγράφηκαν στα καταστήματα ειδών διατροφής με αύξηση κατά 4,5%, ενώ στα καταστήματα καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων καταγράφηκε μείωση κατά 2,6%. Στις επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων, μείωση κατά 16% καταγράφηκε στην ένδυση-υπόδηση και κατά 3,3% στα έπιπλα-ηλεκτρικά είδη-οικιακός εξοπλισμός, ενώ άνοδο είχαν τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων κατά 3,2% και τα βιβλία-χαρτικά κατά 8,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες