
Tην επιβολή απαγόρευσης στην αύξηση των τιμών καταναλωτή ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ως απάντηση στον «υπερβολικό» πληθωρισμό που πλήττει την οικονομία της χώρας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Από σήμερα απαγορεύεται οποιαδήποτε αύξηση των τιμών. Απαγορεύεται!», είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου με ατζέντα την οικονομία, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta. «Ξεκινά από σήμερα – όχι από αύριο, αλλά από σήμερα, ώστε να μην μπορούν να διογκωθούν οι τιμές κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Θεός φυλάξοι αν κάποιος αποφασίσει να αυξήσει τις τιμές ή να κάνει κάποια αναδρομική αναπροσαρμογή» τόνισε ο Λουκασένκο.
Στα ύψη ο πληθωρισμός
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συζητήθηκαν στο συμβούλιο των υπουργών ο ετήσιος πληθωρισμός θα ανέλθει στο 19% το 2022.
Κατά τη συνάντηση ο Λουκασένκο είπε ότι η χώρα πρέπει να τιθασεύσει τις γρήγορες αυξήσεις των τιμών και διέταξε την κεντρική τράπεζα να υποβάλει νέες προτάσεις για την τιθάσευση των πλήθωριστικών πιέσεων.
Τέλος, σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις από την απαγόρευση της αύξησης των τιμών σε κάποια εμπορεύματα και εξουσιοδότησε τον υπουργό Αντιμονοπωλιακής Ρύθμισης και Εμπορίου, τους κυβερνήτες και τον δήμαρχο του Μινσκ να παίρνουν απόφαση σε ποιά είδη μπορεί να αυξηθεί η τιμή. Χωρίς την άδειά τους, καμία τιμή δεν μπορεί να αυξηθεί πάνω από το σημερινό επίπεδο».


Latest News
![Φιλίπ Λέιν [ΕΚΤ]: Οι δασμοί Τραμπ είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/lane-ecb-600x432.jpg)
Λέιν: Οι δασμοί είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη
Ο Φιλίπ Λέιν εμφανίστηκε αισιόδοξος - Τι ανακοίνωσε για τα επιτόκια

Μπέιλι: Επικεντρωνόμαστε στο σοκ της ανάπτυξης – Τι είπε για δασμούς και ύφεση
Η Τράπεζα της Αγγλίας θα εξετάσει τις επιπτώσεις από τους δασμούς στην ανάπτυξη και στον πληθωρισμό

Αύξηση των εξαγωγών αλκοολούχων ποτών απο τις ΗΠΑ το 2024
Oι εξαγωγές ουίσκι απο τις ΗΠΑ στην ΕΕ αυξήθηκαν σχεδόν κατά 60% σε 699 εκατ. δολάρια , μεταξύ 2022 και 2024, από 439 εκατ. δολάρια το 2021

Οι δασμοί είναι ιδανική ευκαιρία για την Ευρώπη, λέει ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας
«Να ληφθούν τώρα οι αποφάσεις της ΕΕ που δεν πραγματοποιήθηκαν πλήρως», λέει ο διοικητής της τραπεζας της Λετονίας

Μπορεί να τηλεφωνήσω στον Πάουελ - Τι θα ζητήσει ο Τραμπ από τον πρόεδρο της Fed
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι η Fed θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκιά της

H UPS αγοράζει την καναδική Andlauer Healthcare Group αντι 1,6 δισ. δολ.
Η νέα εξαγορά επεκτείνει τις δυνατότητες της UPS στον τομέα της μεταφοράς υγειονομικού υλικού

Topshop, η επιστροφή - Πώς θα ανακάμψει η Asos τη βασική της μάρκα
Φυσική παρουσία και ηλεκτρονικό κατάστημα ετοιμάζει η βρετανική Asos για την Topshop

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας
Η αγορά εργασίας παραμένει σταθερή

Μειωμένο το guidance της P&G για το 2025 καθώς υποχωρεί η ζήτηση
Εξαιτίας της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, μειώνεται η ζήτηση και εταιρείες όπως η P&G αναθεωρούν τις προβλέψεις τους - Προς τα κάτω

Η Ισπανία ακυρώνει την αγορά πυρομαχικών από το Ισραήλ κάτω από εσωτερική πολιτική πίεση
Η αγορά, αξίας 6,6 εκατομμυρίων ευρώ, προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ισπανία