Tην επιβολή απαγόρευσης στην αύξηση των τιμών καταναλωτή ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ως απάντηση στον «υπερβολικό» πληθωρισμό που πλήττει την οικονομία της χώρας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Από σήμερα απαγορεύεται οποιαδήποτε αύξηση των τιμών. Απαγορεύεται!», είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου με ατζέντα την οικονομία, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta. «Ξεκινά από σήμερα – όχι από αύριο, αλλά από σήμερα, ώστε να μην μπορούν να διογκωθούν οι τιμές κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Θεός φυλάξοι αν κάποιος αποφασίσει να αυξήσει τις τιμές ή να κάνει κάποια αναδρομική αναπροσαρμογή» τόνισε ο Λουκασένκο.

Στα ύψη ο πληθωρισμός

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συζητήθηκαν στο συμβούλιο των υπουργών ο ετήσιος πληθωρισμός θα ανέλθει στο 19% το 2022.

Κατά τη συνάντηση ο Λουκασένκο είπε ότι η χώρα πρέπει να τιθασεύσει τις γρήγορες αυξήσεις των τιμών και διέταξε την κεντρική τράπεζα να υποβάλει νέες προτάσεις για την τιθάσευση των πλήθωριστικών πιέσεων.

Τέλος, σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις από την απαγόρευση της αύξησης των τιμών σε κάποια εμπορεύματα και εξουσιοδότησε  τον υπουργό Αντιμονοπωλιακής Ρύθμισης και Εμπορίου, τους κυβερνήτες και τον δήμαρχο του Μινσκ να παίρνουν απόφαση σε ποιά είδη μπορεί να αυξηθεί η τιμή. Χωρίς την άδειά τους, καμία τιμή δεν μπορεί να αυξηθεί πάνω από το σημερινό επίπεδο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή