Επιβράδυνση σημείωσε η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο, αλλά σε επίπεδα ανθεκτικότητας, παρά την πίεση που προσπαθεί να ασκήσει η Fed ώστε να δημιουργήσει συνθήκες επιβράδυνσης της οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας οι θέσεις εργασίας ήταν τον Σεπτέμβριο 263.000, σαφώς λιγότερες από τις 315.000 του Αυγούστου, ωστόσο σε επίπεδο που συνιστά μια ανθεκτική αγορά εργασίας και κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών για 275.000 (Dow Jones) και 250.000 (Reuters).

Η ανεργία έπεσε στο 3,5% έναντι πρόβλεψης για 3,7% και το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε κατά 0,5% σε μηνιαία βάση και κατά 5% σε ετήσια βάση, όσο προέβλεπαν οι αναλυτές.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας, οι αγορές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα συνεχίσει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων της με μια νέα «γενναία» αύξηση 0,75% τον Νοέμβριο. Οι traders στοιχηματίζουν για 82% πιθανότητα να προχωρήσει σε μια τέτοια αύξηση η ομοσπονδιακή τράπεζα, και περιμένουν μια ακόμη αύξηση κατά 0,5% τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή