Δική της έρευνα για τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream εξετάζει να διενεργήσει η Ρωσία, καθώς η Δανία δεν θέλει να εμπλακεί η Μόσχα στη δική της έρευνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική πρεσβεία στη Δανία στην ιστοσελίδα της.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η άρνηση της Δανίας να επιτρέψει στη Ρωσία να μετάσχει στην έρευνα υπονομεύει την αξιοπιστία οποιωνδήποτε μελλοντικών πορισμάτων.

Διαβάστε επίσης – Nord Stream: Οι επ θεωρήσεις της σουηδικής έρευνας δείχνουν σαμποτάζ

Παράλληλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στη σουηδική κυβέρνηση ζητώντας να έχουν ρόλο οι ρωσικές αρχές στην έρευνα που αφορά τις εκρήξεις οι οποίες κατέστρεψαν τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, ανακοίνωσε σήμερα το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης: Nord Stream: Εικόνες από δορυφόρο αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής

Αποδείξεις για εκρήξεις

Σουηδική έρευνα στον τόπο του εγκλήματος στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 που συνδέουν τη Ρωσία με την Ευρώπη διαπίστωσε αποδεικτικά στοιχεία για τις εκρήξεις και οι εισαγγελείς υποπτεύονται δολιοφθορά.

“Την 6η Οκτωβρίου παραλήφθηκε μια επιστολή του Ρώσου πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν προς την πρωθυπουργό Μαγκνταλένα ‘Αντερσον στην οποία ζητείται οι ρωσικές αρχές και η εταιρία Gazprom να μετάσχουν στη σουηδική έρευνα”, αναφέρει η ανακοίνωση του σουηδικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Σουηδία έχει απορρίψει προηγούμενες εκκλήσεις από το Κρεμλίνο για να συμμετάσχει η Ρωσία στην έρευνα.

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Μόσχα θα επιμείνει σε μια “ολοκληρωμένη, ανοικτή έρευνα” που θα συμπεριλαμβάνει Ρώσους αξιωματούχους και την Gazprom.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ