Την όλο και μεγαλύτερη είσοδο των νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών στη ζωή των πολιτών που χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας θέλει να πετύχει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Έτσι, στόχος είναι να μην χρειάζεται οι επιβάτες να εκδίδουν χάρτινα εισιτήρια αν έχουν στην κατοχή τους τραπεζική κάρτα ή εφαρμογή ebanking στο κινητό τους, αλλά να πληρώνουν απευθείας.

Πρότυπα

Ειδικότερα, ακολουθώντας τα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, το αρμόδιο υπουργείο ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει συνεργασία, ώστε το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου να «ανοίξει» μέσα από συνεργασία με τράπεζες.

Πηγές του υπουργείου Μεταφορών ανέφεραν ότι «η τραπεζική κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιείται στο μετρό, στα λεωφορεία και σε όλα τα ΜΜΜ», υπογραμμίζοντας ότι «εργαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να συμβασιοποιήσουμε μια τέτοια αλλαγή στο σύστημα που έχουμε δομήσει, είναι ένας τρόπος για να ανοίξουν κι άλλες συνεργασίες».

Τα οφέλη από τη μη χρήση χάρτινων εισιτηρίων

Τα οφέλη για τον επιβάτη είναι αρκετά, ενώ οφελημένος θα βγει και ο ΟΑΣΑ, καθώς θα περιοριστεί η χρήση των «παραδοσιακών» χάρτινων εισιτηρίων, που είναι και ιδιαίτερα κοστοβόρα –καθώς περιλαμβάνουν αυξημένα επίπεδα ασφάλειας, προκειμένου να μην πλαστογραφούνται.

Τα χάρτινα εισιτήρια καταργούνται πλέον στο μετρό του Παρισιού, έπειτα από 120 χρόνια μεταφέροντας τον υπόγειο της γαλλικής πρωτεύουσας σε ένα ανέπαφο μέλλον.

Η IDFM προωθεί τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό, περιλαμβανομένης της χρήσης smartphones στα μηχανήματα εισόδου των επιβατών με τα κινητά που διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Android να μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός εβδομάδων και τα Apple το 2023.

Η μετάβαση του Παρισιού στο μέλλον γίνεται 20 χρόνια μετά την κατάργηση των νομισμάτων από τον υπόγειο της Νέας Υόρκης και πάνω από μια δεκαετία αφότου ο υπόγειος του Λονδίνου κατήργησε σχεδόν πλήρως οτιδήποτε χάρτινο. Κάποιοι, ωστόσο, χαίρονται που το Παρίσι το καθυστέρησε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κοινωνία