Μετά από μία έντονα ανοδική εβδομάδα, οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα, με τους αναλυτές να μιλούν να ρευστοποιήσεις με σκοπό την κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών. Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου ανήλθαν σε υψηλό πέντε εβδομάδων, λόγω των προσδοκιών για μικρότερες προμήθειες μετά τις περικοπές του ΟΠΕΚ+ και ενόψει του εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό πετρέλαιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού Brent υποχωρούν στα  κατά 0,8%, στα 97,11 δολάρια το βαρέλι ενώ αργό West Texas Intermediate ήταν στα 91,88 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση επίσης 0,8%.

Και τα δύο συμβόλαια άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Αυγούστου νωρίτερα στη συνεδρίαση, αλλά γρήγορα γύρισαν σε αρνητικό πρόσημο, ακολουθώντας παράλληλη πορεία με τις ασιατικές αγορές.

Διαβάστε επίσης – Ρωσία: Μεγάλα οφέλη από την μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ

Ο βασικός λόγος

«Η κατοχύρωση κερδών μπορεί να είναι ο κύριος λόγος, για την πίεση των τιμών  του πετρελαίου σήμερα μετά από κέρδη πέντε ημερών την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε η αναλύτρια της CMC Markets, Τίνα Τενγκ.

Το Brent και το WTI σημείωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη τους από τον Μάρτιο την περασμένη εβδομάδα, αφού ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, γνωστός ως ΟΠΕΚ+, συμφώνησαν να μειώσουν τον στόχο παραγωγής τους κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Διαβάστε επίσης – Πετρέλαιο: Η σύγκρουση για τις τιμές δεν αφορά μόνο τη Ρωσία

«Σαφώς οι περικοπές σηματοδοτούν άνοδο των τιμών», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της ING. «Ωστόσο, υπάρχει προφανώς ακόμη άφθονη άλλη αβεβαιότητα στην αγορά, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο εξελίσσεται η ρωσική προσφορά πετρελαίου λόγω της απαγόρευσης του πετρελαίου της ΕΕ και του ανώτατου ορίου τιμών του G-7, καθώς και των προοπτικών ζήτησης δεδομένης της επιδεινούμενης μακροοικονομικής εικόνας».

Αναλυτές σε τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες αύξησαν τις προβλέψεις τους για την τιμή του αργού και αναμένουν ότι το Brent θα ανέβει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές