Aνοδο σημείωσαν την Τετάρτη οι μετοχές των εταιρειών ειδών πολυτελείας, καθώς η LVMH έδωσε έναν αισιόδοξο τόνο με τις ισχυρές πωλήσεις που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι οι αγοραστές δεν έχουν χάσει τη διάθεσή τους για τη μόδα υψηλής ποιότητας παρά το γεγονός ότι ο κόσμος και ειδικότερα η Ευρώπη πορεύεται προς ένα ζοφερό οικονομικό περιβάλλον.

Ο μεγαλύτερος όμιλος πολυτελών ειδών στον κόσμο απομάκρυνε τις ανησυχίες ότι η, μετά την πανδημία, άνθιση του κλάδου θα μπορούσε να «παγώσει», καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις δερμάτινων ειδών και μόδας της LVMH, αυξήθηκαν 22% σε οργανική βάση στο γ΄ τρίμηνο, όταν οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 16%.

Διαβάστε επίσης – Λαμπερές επιδόσεις για τα luxury brands στην Ελλάδα

Τα αποτελέσματα της εταιρείας υποδηλώνουν ότι ο κλάδος έχει μέχρι στιγμής αποφύγει τη συρρίκνωση των δαπανών που αντιμετώπισαν οι άλλες επιχειρήσεις λιανικής και καταναλωτικών αγαθών, εν μέσω του αυξημένου κόστους διαβίωσης.

Διαβάστε επίσης: Λαλαούνης: Λαμπερά κέρδη και double στις πωλήσεις

Οι αγορές των πλούσιων Αμερικανών

Οι πωλήσεις της LVMH αυξήθηκαν, καθώς η ιδιοκτήτρια των Louis Vuitton και Christian Dior, επωφελήθηκε από τους πλούσιους Αμερικανούς τουρίστες που αγόρασαν πολυτελή αγαθά στην Ευρώπη.

«Τα αποτελέσματα της LVMH για το 3ο τρίμηνο του 2022 μάλλον θα καθησυχάσουν την αγορά ειδών υψηλής ποιότητας ενόψει της εορταστικής περιόδου», δήλωσε ο Thomas Chauvet της Citi.

Οι αναλυτές ανησυχούν ότι ο τομέας της πολυτέλειας θα μπορούσε να πληγεί από την επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών κατά το τέταρτο τρίμηνο και το επόμενο έτος, αλλά τα στελέχη της LVMH έδωσαν μια αισιόδοξη εκτίμηση για την ανθεκτικότητα της εύπορης πελατειακής της βάσης.

«Η πολυτέλεια δεν είναι υποκατάστατο της γενικής οικονομίας», δήλωσε ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της LVMH Jean Jacques Guiony στους αναλυτές σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη μετά τη δημοσίευση των στοιχείων των πωλήσεων. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν είδε σημάδια ότι οι χαμηλότερες κατηγορίες προϊόντων έχουν μικρότερες αποδόσεις.

Τα ρολόγια… χτυπάνε δυνατά

Ο Guiony επεσήμανε την ισχυρή απόδοση των ρολογιών, που είναι τα προϊόντα πολυτελείας που τείνουν να τα πάνε καλά σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον επειδή διατηρούν την αξία τους. Και σημείωσε επίσης μια μετατόπιση των αγορών σε χρυσά κοσμήματα, από τα ασημένια, στην Tiffany & Co.

H μετοχή της LVMH σημείωσε άνοδο 2,16% την Τετάρτη, της Richemont 2,66% και της Hermes 1,82%.

Η Hermes και η Kering θα ανακοινώσουν τις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου στις 20 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή