Πτώση 25% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Citigroup , καθώς η επενδυτική της δραστηριότητα περιορίστηκε .

Η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών είναι αρκετά μειωμένη φέτος, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να βαθμονομήσουν τις επιχειρήσεις τους σε ένα καθεστώς υψηλότερων επιτοκίων στα περισσότερα μέρη του κόσμου, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν γεωπολιτικές αβεβαιότητες όπως οι επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης – Η Citigroup αναζητεί τους τραπεζίτες της διπλανής ξαπλώστρας

Τα νούμερα

Η οικονομική αβεβαιότητα, ώθησε τη Citi να ενισχύσει τα αποθεματικά της κατά 370 εκατ. δολάρια, για πιθανές αθετήσεις πληρωμών (προβλέψεις), ποσό μειωμένο σε σύγκριση με τα 1,16 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Η αύξηση των αποθεματικών, αύξησε το συνολικό πιστωτικό κόστος της Citi σε 1,36 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη, κατά το τρίτο τρίμηνο, ανήλθαν σε 3,5 δισ. δολάρια ή 1,63 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 4,6 δισ. δολάρια ή 2,15 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,42 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Τι δηλώνει η Citigroup

Η Citi δήλωσε ότι, ο αντίκτυπος των υψηλότερων επιτοκίων σε όλες τις επιχειρήσεις και η ισχυρή αύξηση των δανείων στην PBWM αντισταθμίστηκαν από τις μειώσεις στην επενδυτική τραπεζική και τα έσοδα από επενδυτικά προϊόντα .

Η διευθύνουσα σύμβουλος Τζέιν Φρέιζερ δήλωσε: «Η τραπεζική ήταν o τομέας που επηρεάστηκε περισσότερο, με μειωμένες ροές συμφωνιών και λιγότερες συγχωνεύσεις και εξαγορές. Συνεχίζουμε να συρρικνώνουμε τις δραστηριότητές μας στη Ρωσία και την έκθεσή μας σε αυτήν και θα τερματίσουμε σχεδόν όλες τις υπηρεσίες θεσμικής τραπεζικής που προσφέρουμε, το επόμενο τρίμηνο. Για να είμαστε σαφείς, η πρόθεσή μας είναι να τερματίσουμε την παρουσία μας στη χώρα αυτή».

Τα αποτελέσματα της Citi , ήρθαν σε συνέχεια των ανακοινώσεων της J&PMorgan, δείχνοντας ότι ο χρηματοπιστωτικός κλάδος και ειδικότερα η λιανική τραπεζική αντιμετωπίζουν δυσκολίες, εξαιτίας των οικονομικών ανησυχιών και της αύξησης του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή