Πτώση 17% ανακοίνωσε στα κέρδη του τρίτου τριμήνου η JP Morgan, καθώς οι επιδεινούμενες οικονομικές προοπτικές περιόρισαν τις επιχειρηματικές συμφωνίες και οδήγησαν τη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα να ενισχύσει τα αποθεματικά της, για πιθανές αθετήσεις πληρωμών (προβλέψεις).

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της JPMorgan για το τρίτο τρίμηνο, ανήλθαν σε 9,74 δισ. δολάρια ή 3,12 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 11,69 δισ. δολαρίων ή 3,74 δολαρίων ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν 2,88 δολάρια ανά μετοχή.

Η Τράπεζα ανακοίνωσε έσοδα ύψους 32,72 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο, έναντι 29,65 δισ. δολαρίων πέρυσι.

Η JPMorgan σχημάτισε προβλέψεις ύψους 808 εκατ. δολ., καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed ενίσχυσαν τους φόβους για οικονομική ύφεση.

Συγκριτικά, το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, η τράπεζα είχε αποδεσμεύσει 2,1 δισ. δολάρια, από τα αποθεματικά που είχε κρατήσει για πιθανές απώλειες από την COVID19.

Διαβάστε επίσης – Ντίμον-JP Morgan: Πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ σε έξι μήνες

Επενδυτική τραπεζική

Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική, μία από τις μεγαλύτερες δραστηριότητες της τράπεζας, υποχώρησαν κατά 43% σε 1,7 δισ. δολάρια, καθώς ένα μείγμα υψηλού πληθωρισμού
και φόβων για διαφαινόμενη ύφεση ανάγκασε αγοραστές και πωλητές να μειώσουν τις συναλλαγές τους.

Ο μειωμένος όγκος συναλλαγών, οδήγησε σε πτώση των αμοιβών της τράπεζας από την αναδοχή και παροχή συμβουλών για συγχωνεύσεις, εξαγορές και αρχικές δημόσιες εγγραφές, σε αντίθεση με την πορεία ρεκόρ που σημείωσαν πέρυσι.

Οι κίνδυνοι

«Στις ΗΠΑ, οι καταναλωτές συνεχίζουν να ξοδεύουν με σταθερούς ρυθμούς, οι θέσεις εργασίας είναι άφθονες και οι επιχειρήσεις παραμένουν υγιείς», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον.

Συνήθως, η αύξηση των επιτοκίων είναι καλή για τις τράπεζες, επειδή αποκομίζουν περισσότερα κέρδη από τον δανεισμό, αλλά από την άλλη πλευρά η οικονομική ανησυχία και ο πληθωρισμός έχουν οδηγήσει σε μείωση των νέων δανείων και κατά συνέπεια σε μείωση των εσόδων για τα τραπεζικά ιδρύματα.

Ο αντίκτυπος

Τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας παρακολουθούνται στενά από τους αναλυτές, ώστε να εκτιμηθεί ο πραγματικός αντίκτυπος συνολικά στον χρηματοπιστωτικό τομέα , καθώς η JPMorgan αποτελεί την μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα και πυξίδα για την πορεία των περισσότερων εταιρειών στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή