«Είχαμε μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων με τη αμερικανίδα υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η Ευρώπη και η Αμερική βρίσκονται μαζί σε αυτήν την προκλητική κατάσταση, και πρώτα απ’ όλα σε αλληλεγγύη με την Ουκρανία» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την οικονομία, Πάολο Τζεντιλόνι, σε συνέντευξη Τύπου, μετά την άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup με διευρυμένη σύνθεση και με τη συμμετοχή της Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ κας Τζάνετ Γέλεν.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της Ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, και επέτρεψε στους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Αμερικανίδα ομόλογό τους να ανταλλάξουν απόψεις για τις υπερατλαντικές οικονομικές προοπτικές και κινδύνους.

Ο κ. Τζεντιλόνι  υπογράμμισε ότι Ουκρανία έχει εντυπωσιάσει τον κόσμο με την αντίστασή της, την ανθεκτικότητά της, την ικανότητά της να ανταποκρίνεται στη ρωσική εισβολή, τονίζοντας ότι η ΕΕ θα συνεχίσει την υποστηρίζει τη χώρα.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια από τη Ρωσία να μας διχάσει ή να διχάσει τη διατλαντική συμμαχία θα αποτύχει» τόνισε.

«Ταραγμένα νερά»

Αναφερόμενος στην Ευρώπη, ο κ. Τζεντιλόνι τόνισε ότι μετά την ανάκαμψη από την πανδημία, «οι οικονομίες μας πλέουν σε ταραγμένα νερά».

Διαβάστε επίσης – Τζεντιλόνι: Περισσότερη ελευθερία στις κυβερνήσεις που συνδυάζουν μείωση του χρέους με επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις

«Συνολικά, αυτό που τονίζουμε συχνά -ο Πρόεδρος του Eurogroup, η Κομισιόν- και αυτό που ακούσαμε συχνά και κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, είναι ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στην κρίση είναι καθοριστικής σημασίας, αλλά υποστηρίζουμε μέτρα ειδικά που είναι στοχευμένα και προσωρινά. Και πρέπει να πω ότι ακούσαμε αυτού του είδους τα μηνύματα που έρχονται από όλες τις προηγμένες οικονομίες. Επομένως, αυτά τα μέτρα θα πρέπει να αποφύγουν την περαιτέρω τροφοδότηση του πληθωρισμού ή τη δημιουργία μόνιμης επιβάρυνσης στα δημόσια οικονομικά. Και από αυτή την προοπτική θα αξιολογήσουμε τα προσεχή σχέδια δημοσιονομικών σχεδίων των κρατών μελών για το 2023» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή