Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας, όπως μετέδοσαν οι Times και επιβεβαίωσε λίγο αργότερα η Ντάουνινγκ Στριτ, μετά την αποπομπή του Κουάζι Κουάρτενγκ από την πρωθυπουργό Λιζ Τρας.

«Ο Τζέρεμι Χαντ είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών», έγραψε στο Twitter ο πολιτικός συντάκτης των Times, Στίβεν Σουίνφορντ.

«(Ο διορισμός του) θα ανακοινωθεί σύντομα στη συνέντευξη Τύπου της Λιζ Τρας», πρόσθεσε.

Η Τραζ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 16:30 ώρα Ελλάδας.

Η αποπομπή Κουαρτένγκ

Ο μέχρι πρότινος ΥΠΟΙΚ, Κουάσι Κουαρτένγκ, παύθηκε από τα καθήκοντά του νωρίτερα σήμερα από την πρωθυπουργό Λιζ Τρας.

Είχε προηγηθεί η εσπευσμένη επιστροφή του στο Λονδίνο από την Ουάσινγκτον.

Η αποπομπή Κουαρτένγκ έλαβε χώρα εν αναμονή των αλλαγών που επίκεται να ανακοινώσει στον προϋπολογισμό η νέα πρωθυπουργός Λιζ Τρας, με τον πρώην ΥΠΟΙΚ να έχει συμπληρώσει στο εν λόγω αξίωμα λιγότερες από 6 εβδομάδες.

Από το 2019, από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν περάσει τέσσερις υπουργοί Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου του Nadhim Zahawi, ο οποίος είχε την τρίτη πιο σύντομη θητεία με 62 ημέρες κατά τη διάρκεια ενός βραχύβιου ανασχηματισμού υπό τον Μπόρις Τζόνσον και του Sajid Javid που κατείχε τη θέση αυτή για 204 ημέρες, η τέταρτη μικρότερη θητεία στην ιστορία.

Η επιστολή Τρας

«Εκτιμώ βαθιά την απόφαση που λάβατε σήμερα. Θέσατε πρώτο το εθνικό συμφέρον», αναφέρει η Τρας σε επιστολή της προς τον Κουάρτενγκ. «Γνωρίζω ότι θα συνεχίσετε να υποστηρίζετε την αποστολή που μοιραζόμαστε για χαμηλή φορολογία, υψηλούς μισθούς, οικονομία μεγάλης ανάπτυξης», σημειώνει ακόμα, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή