Τη γυάλινη πρόσοψη έκθεσης υπερπολυτελών αυτοκινήτων της Aston Martin ψέκασαν σήμερα με πορτοκαλί μπογιά ακτιβιστές της οργάνωσης Just Stop Oil.

Η σημερινή τους διαμαρτυρία ακολουθεί εκείνη της Παρασκευής όταν δύο γυναίκες, μέλη της οργάνωσης, έριξαν δύο κονσέρβες ντοματόσουπα πάνω στον διάσημο πίνακα «Ηλιοτρόπια» του ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Κόλλησαν τα χέρια τους στην άσφαλτο

Παράλληλα οι ακτιβιστές, που ζητούν από την κυβέρνηση να βάλει τέλος σε όλα τα νέα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα, κόλλησαν τα χέρια τους στην άσφαλτο στο κέντρο του Λονδίνου περίπου στις 11 σήμερα το πρωί τοπική ώρα.

Διαβάστε επίσης: Λονδίνο: Τοματόσουπα σε πίνακα του Βαν Γκογκ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ενεργειακή κρίση

Η διαμαρτυρία τους αυτή πραγματοποιείται μετά την ανακοίνωση από την υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν ενός σχεδίου αντιμετώπισης τέτοιων διαμαρτυριών.

Με βάση αυτό, θα καταστεί ποινικό αδίκημα η παρακώλυση της λειτουργίας κομβικών υποδομών όπως αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί και διυλιστήρια.

Η τιμωρία

Σύμφωνα με το σχέδιο της υπουργού, η δράση ακτιβιστών να κολλάνε το σώμα τους πάνω σε κτίρια ή δρόμους θα τιμωρείται είτε με εξάμηνη ποινή φυλάκισης είτε με πρόστιμο αδιευκρίνιστου ύψους.

«Δεν θα υποκύψουμε στους διαδηλωτές που επιχειρούν να κρατήσουν όμηρους τους βρετανούς πολίτες», έχει πει η Μπρέιβερμαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα