Έντονα ανοδικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι δείχνουν να αντιδρούν μετά την πτώση σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 1,71% στις 30.142 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 2,41% στις 3.669 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 2,98% στις 10.629 μονάδες.

Έντονη μεταβλητότητα

Ο S&P 500 μόλις βγήκε από την τέταρτη αρνητική εβδομάδα στις τελευταίες πέντε, με τη μεταβλητότητα όμως να είναι βασικό χαρακτηριστικό εξαιτίας των ανακοινώσεων για την πορεία του πληθωρισμού. “Καθώς ο πληθωρισμός παραμένει αυξημένος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και η Fed αυξάνει περαιτέρω, αυξάνεται ο κίνδυνος το σωρευτικό αποτέλεσμα της σύσφιξης της πολιτικής να ωθήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση, υπονομεύοντας τις προοπτικές για τα εταιρικά κέρδη”, ανέφερε ο Mark Haefele, CIO της UBS Global Wealth Management.

Εταιρικές ανακοινώσεις

Εν τω μεταξύ, η περίοδος των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου έχει ξεκινήσει. Οι επενδυτές παρακολουθούν αν οι διοικήσεις έχουν σημαντικές αναθεωρήσεις προς τα κάτω των προβλέψεών τους ενόψει του επίμονα υψηλού πληθωρισμού και της οικονομικής επιβράδυνσης.

Σήμερα ήταν η σειρά της Bank of America, τα αποτελέσματα της οποίας ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 81 σεντς ανά μετοχή με έσοδα 24,61 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν κέρδη 77 σεντς ανά μετοχή με έσοδα 23,57 δισ. δολάρια. Η μετοχή κερδίζει περισσότερο από 2%.

Μειώνονται οι εκτιμήσεις

Ο στρατηγικός αναλυτής της Oppenheimer, John Stoltzfus, μείωσε εκ νέου τον στόχο του για τον S&P 500 σήμερα, καθώς βλέπει τώρα τον δείκτη της κύριας αγοράς να ολοκληρώνει το 2022 στις 4.000 μονάδες, από 4.800 μονάδες προηγουμένως. Ακόμη και αυτή η μειωμένη προοπτική μπορεί να φαίνεται λίγο υπερβολικά αισιόδοξη για τους επενδυτές που έχουν βιώσει τις απότομες πτώσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Ο Stoltzfus διατήρησε επίσης την πρόβλεψή του για τα κέρδη του S&P 500 στα ίδια επίπεδα, λέγοντας ότι ο μειωμένος στόχος οφείλεται σε έναν χαμηλότερο πολλαπλασιαστή. “Πιστεύουμε ότι τα θεμελιώδη μεγέθη της αμερικανικής οικονομίας παραμένουν εξαιρετικά ανθεκτικά, αν και προκαλούνται σε ένα εξαιρετικά μεταβατικό περιβάλλον από τα επίμονα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού, στην όλο και πιο περιοριστική νομισματική πολιτική για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού που επίσης παραμένουν”, δήλωσε ο Stoltzfus.

Επίσης, ο τεχνικός αναλυτής της Bank of America, Stephen Suttmeier, δήλωσε ότι αναμένει το επίπεδο των 4.126 μονάδων στον S&P 500 να είναι κρίσιμο, καθώς η ανάκτησή του θα δώσει το σύνθημα της ανάκαμψης. Διαφορετικά θα παραμείνει ο δείκτης σε bear market”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street