Με αρκετή επιφυλακτικότητα και χωρίς να λείπει η νευρικότητα, το ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα και να εδραιώσει την παρουσία του πάνω από τις 830 μονάδες. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,65% στις 837,70 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 17 εκατ. ευρώ.

Μπορεί να έδωσε το σύνθημα της αντίδρασης την περασμένη Παρασκευή, αλλά σήμερα οι αγοραστές είναι λίγο περισσότερο επιφυλακτικοί, ενόψει μάλιστα και της αντίστασης των 840 μονάδων. Ωστόσο, αυτό που επισημαίνεται από τους περισσότερους αναλυτές σήμερα είναι ότι κόντρα στο αρνητικό διεθνές κλίμα, η αγορά έχει ήδη καταγράψει δύο ανοδικές εβδομάδες μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές, ανακουφίζοντας έστω και εν μέρει το αρνητικό κλίμα.

Στήριξη σε ανοδική προσπάθεια

Σύμφωνα με την Trader24, το επίπεδο των 805-808 μονάδων συνιστά τη στήριξη σε όποια ανοδική προσπάθεια, με επόμενο επίπεδο τις 840, ενώ το κακό κλίμα δίνει ζωή στο σενάριο της επαναφοράς στις 785 μονάδες, που οριοθετούν εξάλλου και τη μεσοπρόθεσμη ανοδικότητα των τελευταίων 2μιση ετών. Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα δεν επιτρέπει στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, με τη γενικότερη παρατήρηση ότι το ΧΑ είναι μεν πολύ πιο ανθεκτικό από όλα τα λοιπά ανά τον κόσμο, ωστόσο παραμένει έρμαιο των διαθέσεων των ξένων χαρτοφυλακίων, εξαιτίας ακριβώς του αβαθούς χαρακτήρα του.

Σε επίπεδο τίτλων ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους οι Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ σημαντική άνοδο σημειώνουν οι ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Titan, Alpha Bank, Motor Oil και ΓΕΚ Τέρνα. Ανοδικά κινούνται οι Aegean, Σαράντης, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Λάμδα και Eurobank, ενώ πτωτικά οι Πειραιώς, Εθνική, Quest, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
14th Annual Capital Link Sustainability Forum: Βράβευση στον CEO του ΧΑ Γιάννη Κοντόπουλο
Xρηματιστήριο Αθηνών |

14th Annual Capital Link Sustainability Forum: Βράβευση στον CEO του ΧΑ Γιάννη Κοντόπουλο

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο επιδεικνύει μια θεαματική ποιοτική στροφή με ρεκόρ κερδοφορίας εισηγμένων εταιρειών και με αύξηση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές μετοχές